Suomi marssimassa kohti MM-lohkovoittoa – Sveitsi kaatui niukasti

Suomi ja Sveitsi kohtasivat Riikassa pelattavissa Salibandyn MM-kisoissa sunnuntai-iltapäivällä.

Peli alkoi Suomen kannalta hyvin, kun kymmenen minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 3-0 valkopaidoille Janne Lammisen, Peter Kotilaisen ja Sami Johanssonin osuttua maalitolppien väliin. Näiden osumien jälkeen Sveitsi sai kavennettua pelin ylivoimalla, mutta sitten oli jälleen Suomen vuoro iskeä lisää vettä myllyyn. Tommi Aro siirsi pallon Jani Kukkolalle, joka ei paikastaan erehtynyt. Taukolukemiksi kirjattiin 4-1.

Toinen erä oli täysin Sveitsin. Suomi sortui jäähyilyyn ja Sveitsi korjasi sadon. Ensin puolustaja Luca Graf pommitti lukemiksi 4-2 ja heti seuraavaksi Emanuel Antener pyssytti pallon ohi Suomen maalia vartioineen Eero Kososen ja peli oli taas täysin auki. Suomelle vihellettiin toisessa erässä kaiken kaikkiaan kahdeksan jäähyminuuttia.

Viimeinen erä alkoi käytännössä siitä, mihin edellinen jäi. Seitsemän minuuttia oli ehtinyt päätöserää kulua, kun Manuel Maurer nosti sveitsiläiset jo tasoihin, 4-4. Suomen ote oli kadoksissa ja lohkovoitto alkoi lipua pois käsistä, kunnes Miko Kailiala helpotti suomalaisten tuskaa. Hän laukoi pallon vaikeasta asennosta ohi Pascal Meierin ja Suomi oli taas johdossa. Sveitsi pääsi lopuksi yrittämään tasoitusta kuudella neljää vastaan Kukkolan istuessa viiden minuutin jäähyä, mutta nyt Suomen alivoima taisteli moitteettomasti. Kolme sekuntia ennen loppuvihellystä Eemeli Salin sai vielä kunnian käydä iskemässä pallon tyhjään rysään ja pelin loppulukemiksi 6-4.

Suomi varmisti lohkovoittonsa tämän voiton myötä. Joukkue kohtaa vielä huomenna alkusarjan viimeisessä ottelussa Viron, josta ei pitäisi olla haastetta.