Scroll Top

Salibandy – Suomi kohtaa tänään MM-välierässä Tshekin, lue ottelun ennakko

Salibandyn MM-kisoissa on tänään vuorossa välierät. Neljän joukossa on jälleen tutut maat, kun Ruotsi kohtaa omassa välierässään Sveitsin ja Suomi puolestaan omassaan kisaisäntä Tshekin. Suomi ja Tshekki kohtasivat välierissä myös kaksi vuotta sitten Latviassa pelatuissa MM-kisoissa ja tuolloin Suomi oli parempi tiukan kamppailun jälkeen maalein 4-3.

Tänään nähdään myös kahden suomalaisvalmentajan taisto, kun Suomea luotsaa Petteri Nykky, kun taas Tshekin päävalmentajana toimii Suomen maailmanmestaruuteen viime kisoissa luotsannut Petri Kettunen. Lisäksi Tshekillä on valtava kotiyleisön tuki takanaan, josta saatiin esimerkkiä jo alkulohkossa, kun esimerkiksi joukkueen MM-kisojen avausottelussa oli paikalla yli 12 000 katsojaa.

Ennakkoasetelmat MM-välierään

Suomi

Suomen kisat ovat olleet jälleen tyypilliset eli peliä on kehitetty pitkin turnausta ja tosipelit alkavat juuri tässä vaiheessa eli välierissä. Suomi pelasi eilen puolivälierässä Saksaa vastaan ja voitti ottelun varsin helposti maalein 6-1. Joukkueen peli ei ollut mitään tähtiloistoa, mutta ei sen tarvinnutkaan vielä olla, koska tärkeintä oli, että joukkue menee vaihe vaiheelta eteenpäin ja voittaa ottelut. Alkulohkossa jo nähtiin, että Suomi pystyy haastamaan Ruotsin aivan täysin maailmanmestaruudesta, joten tärkeintä on myös tänään kairata voitto varmalla ja hyvällä omalla pallollisella pelaamisella, jotta päämäärä eli MM-kulta on huomenna saavutettavissa.

Suomi on nojannut MM-kisoissa pitkälti niin sanotun Classic-ketjun Salin-Salo-Johansson varaan. Ketju oli myös eilisessä Saksa kamppailussa pelipäällä tehden Suomen maaleista puolet eli kolme. Onneksi eilisessä ottelussa nähtiin, että vahvana maalintekijänä tunnettu Peter Kotilainen alkaa pikkuhiljaa lämmetä tosipelien käynnistyessä ja mies tekikin eilen kaksi maalia Saksan verkkoon.

Puolustuspeli on Suomella toiminut turnauksessa kiitettävästi, mutta fakta kuitenkin on, että joukkueen puolustusta ei ole kunnolla edes testattu lukuunottamatta turnauksen avauskamppailua Ruotsia vastaan. Suomen maalivahti Lassi Toriseva on pelannut kisat tähän asti todella hyvin ja mies onkin kärjessä, kun katsotaan maalivahtien torjuntaprosentteja.

 

Tshekki

Tshekki lähtee tänään hakemaan finaalipaikkaa fanaattisen kotiyleisön edessä ja se voi olla joukkueelle iso mahdollisuus tai sitten uhka riippuen siitä miten asia joukkueen sisällä käsitellään. Alkulohkossa Tshekki voitti hienosti Sveitsin maalein 6-4, mutta vastapainoksi joukkue koki todellisen yllätystappion Latvialla. Puolivälierässä joukkue taas näytti tasoaan kaatamalla Tanskan tylysti 10-1.

Tshekin joukkueen vaarallisin kenttä on joukkueen niin sanottu kakkosketju, jossa pelaavat Tom Ondrusek, Patrik Doza sekä Adam Delong. Erityisesti Delong on ollut turnauksessa vahvalla pelipäällä ja mies on tehnyt neljässä pelaamassaan ottelussa jo 8 maalia ja syöttänyt siiheen päälle vielä kolme. Lisäksi joukkueen kapteeni Matej Jendrisak on pelannut viime otteluissa hyvin ja laittanut pallo kovalla prosentilla nuottaan. Jendrisak viimeisteli eilisessä puolivälierässä Tanskaa vastaan hattutempun, joten miehen panosta ei ole syytä väheksyä.

Tshekin pelaaminen Suomea vastaan ei jää joukkueen hyökkäyspään taidosta kiinni vaan joukkueen pelaaminen erityisesti omalla alueella on tänään ratkaisevassa asemassa. Lisäksi joukkue tarvitsisi otteluun myös hyvän alun, jotta yleisö sekä joukkue saisi todellisen hurmostilan päälle, jolla se voisi tänään Suomen kaataa.

 

MM-KILPAILUT, MIEHET

Tshekki-Suomi
Kello 17:00

Over 8.5 @ 1.85 WilliamHill
Panos: Medium

 

MM-välierän voi katsoa suorana Yle TV2:lta. Lähetys ottelusta alkaa klo 16:50.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.