Korisliigassa pelattiin täysi kierros

Koripallo Koris

Korisliigassa tahkottiin perjantaina täysi viiden ottelun kierros.

Kauhajoella kohtasivat kaksi joulutauolta tositoimiin palannutta joukkuetta, kova kotijoukkue Kauhajoen Karhu sekä viime kauden hopeajoukkue Tampereen Pyrintö. Tämä hetken pelaamattomuus näkyi ajoittain molempien otteissa turhautumisina ja huonoina ratkaisuina. Peli eteni aina viimeisen kymmenminuuttisen loppuhetkille saakka, jossa Karhulta esiin nousi amerikkalaislaituri Tate Unruh (22/7) heitettyään pari kovaa kolmen pisteen heittoa sisään. Lisäksi sentteri DeVaughn Washington (21/9) oli yksi voiton takuumiehistä lähennellen tupla-tuplaa. Pyrinnöltä loisti pisteiden valossa Kauhajoellekin tuttu mies muutaman vuoden takaa, J’Nathan Bullock (20/8). Apuja tuli myös kaarelta Topias Palmin (17/4) sekä kokeneen Ricky Minardin (16/3) muodossa. Loppulukemat 84-82.

Uudessakaupungissa sarjajumbo Korihait isännöi Salon Vilpasta. Ottelu alkoi kotijoukkueelle varsin hyvissä merkeissä, kunnes toisella jaksolla sarjakakkonen Vilpas näytti menevän menojaan äänekkään fanijoukon säestäessä. Kotijoukkueen päät eivät kuitenkaan painuneet vaan joukkue tuli upeasti tauon jälkeen voittaen 3. neljänneksen 25-19 ja näin ollen peli oli taas kuin uusi. Viimeisellä kymmenminuuttisella pelin yhdeksi käännekohdaksi muodostui Korihaiden korinalusjyrän Marcus Vanin (6/13) viides virhe kun peliä oli vielä kuusi minuuttia jäljellä. Kotijoukkuetta ei myöskään auttanut Vilppaan Desmond Williamsin (32/14) huikea heittopäivä. Korihailta parhaiten onnistui takamies Emmanuel Holloway (15/6). Loppulukemat tiukkojen vaiheiden jälkeen 74-76.

Helsingissä nähtiin murskajaiset, kun sarjaykkönen Helsingin Seagulls sai vastaansa Kotkan KTP:n. Peli ratkesi jo ensimmäiseen neljännekseen, jossa kotijoukkue tahkosi peräti 32 pistettä KTP:n jäädessä vain neljääntoista. Lisää vettä myllyyn tuli heti toisella neljänneksellä ja tauolle lähdettiin rumissa 59-23 lukemissa. Toinen puolisko menikin sitten lähinnä pelailuksi ja summerin soidessa taululla oli loppulukemat 107-70. Seagullsilta onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Pisteykköseksi nousi Raymond Cowels III (16/3). KTP:ltä eniten pisteitä nakutti Moneya Pratt (27/4).

Manskarilla nähtiin alkukauden tahmeasti suoriutuneen Kouvolan Kouvojen ja sarjakolmosen Joensuun Katajan vääntö, jossa kotijoukkue onnistui paremmin ja nappasi todella tärkeän voiton. Kouvot pelasi yhden ehjimmän 40 minuuttisensa koko kaudella karaten yhdessä vaiheessa jo melkein 20 pisteen karkumatkalle. Loppulukemiksi kirjattiin 93-82. Kotijoukkueelta esiin nousi amerikkalaiskolmikko Rakeem Buckles (20/11), Steven Pledger (20/8) sekä joukkueen pistekärki Raheem Appleby (21/3 syöttöä). Katajalta esiin nousi tupla-tuplan takoneet Teemu Rannikko (15/12 syöttöä) sekä Jarekious Bradley (13/12). Pisteiden valossa pirteimmin esiintynyt oli Rion Brown pussittaen 21 pistettä.

Lapuan Kobrat ja BC Nokia pelasivat back-to-back pelien toisen osan. Ensimmäinen päättyi keskiviikkona Nokialla Lapuan voitonjuhliin. Tämä toinen osa oli tasaisempi, mutta tauon jälkeen puolustuspäässä ryhdistäytynyt kotijoukkue Kobrat luikertelivat lopulta 77-67 voittoon Jamal Jonesin (23/9) pelattua jälleen kovan pelin. Nokialta sentteri Papa Dia (15/9) pelasi vahvan pelin korien läheisyydessä.

Korisliiga jatkuu huomenna yhdellä ottelulla, jossa vastakkain ovat tämän illan tapaan Karhu ja Pyrintö, tosin tällä kertaa pelipaikkana on Tampere ja Pyynikki. Ottelu alkaa jo klo 15:00.