Scroll Top

Suomen ensimmäiset Davis Cup ottelut 6.-8.3

Gamblers Tennis

Suomi pelaa tänäkin vuonna Davis Cupin Group II:ssa eli kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Eurooppa/Afrikka -lohkossa on 16 joukkuetta, joista neljä putoaa ensi kaudeksi ryhmään III ja kaksi parasta nousee ryhmä I:een.

Suomen joukkueeseen on nimetty Jarkko Nieminen, Micke Kontinen, Henrik Sillanpää ja Henri Kontinen. Kapteenin tahtipuikkoa heiluttaa Kim Tiilikainen. Jarkko Nieminen on selkeä ykköspelaaja ja Micke Kontinen hoitaa kakkospelaajan tonttia. Nelinpeliparina häärii luonnollisesti Nieminen ja Henri Kontinen. Sillanpää on ainakin tässä ensimmäisessä ottelussa varamiehenä.

Suomen avausvastus on Monaco. Paras pelaaja on Benjamin Balleret, toisena Romain Arneodo ja nelinpelissä Thomas Oger ja Guillaume Couillard. Kun Suomella on yksi konkari ja kolme nuorta, on Monacolla täysin päinvastainen asetelma. Arneodo on ainut nuori, Balleret ja Oger Niemisen ikäluokkaa ja Couillard jo 40-vuotias.

Ensimmäisessä ottelussa Nieminen antaa tenniskoulutusta Arneodolle, toisena Kontinen haastaa Balleretin ja sitten on nelurin vuoro. Suomella on täysi mahdollisuus ottaa suora 3-0 voitto.

Jos ja kun Suomi voittaa, tulee toisella kierroksella vastaan voittaja parista Portugali-Marokko. Portugali on Joao Sousan johdolla suursuosikki tuossa parissa. Toinen kierros pelataan 17.-19.7.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.