Ranskan avointen tilannekatsaus

image

Keskiviikkona nähtiin odotettu ottelu Novak Djokovicin ja Rafael Nadalin välillä. Ottelusta ei muodostunut eeppistä taistelua vaan tasaisen ensimmäisen erän jälkeen alkoi Nadal jäämään jatkuvasti enemmän kyydistä. Lopputulos 3-0 (7-5, 6-3, 6-1) oli oikeutettu ja Djoko näyttäisi vihdoinkin marssivan Roland Garrosin voittoon. Tämä nostaisi hänet kaikkien Grand Slamien kunnioitettuun kerhoon, jossa on vain kahdeksan miestä tällä hetkellä. Aktiivipelaajista siellä ovat Rafael Nadal ja Roger Federer.

Toisessa huippuottelussa Andy Murray ja David Ferrer takoivat erän enemmän. Ottelu oli myös tasaisempi kuin yllämainittu. Murray eteni jatkoon lukemin 3-1 (7-6(4), 6-2, 5-7, 6-1).

Keskiviikkona oli muitakin otteluja, mutta poimitaan sekanelinpelin suomalaisesiintyminen. Henri Kontinen ja Jie Zheng kohtasi kaksikon Hradecka/Matkowski. Ottelu alkoi suomalaisittain hienosti, kun Kontinen/Zheng onnistui syötönmurrossa. Tasainen erä kääntyi kuitenkin lopulta tappioksi 5-7. Toinen erä eteni katkaisupeliin, jossa tuli niin ikään niukka tappio. Suomalaisen loistavat esitykset katkesivat siten välieriin lukemin 0-2 (5-7, 6(5)-7).

Torstaina hakattiin naisten välierät. Maailman ykkösnainen Serena Williams otti jälleen avauserässä turhan löysästi ja hävisi sen. Toisessa erässä hän oli myös tappiolla, mutta kuten niin usein ennenkin, käänsi hän ottelun voitokseen erin 2-1 (4-6, 6-3, 6-0).

Finaalivastus on erinomaisia otteita esittänyt Lucie Safarova, joka kukisti Ana Ivanovicin erin 0-2 (5-7, 5-7). Ottelu oli todella tasainen ja se kesti yhtä kauan kuin toinenkin välieräottelu, vaikka siinä pelattiin erä vähemmän. Pallorallit olivat siten pitkiä, eikä puhtaita pelejä nähty kuin kaksi kappaletta. Aiemmin mainittiin, että Safarova tulee nousemaan TOP-10 sakkiin, nyt sijoitus kohoaa entisestään. Pystyykö hän kukistamaan Williamsin? Tuskin, mutta se nähdään lauantaina.

Miesten nelinpelissä finaaliin etenivät Bryan/Bryan (1) ja Dodig/Melo (3). Molemmat parit voittivat ottelunsa selkeästi 2-0. Bryaneilla on mahdollisuus nostaa Roland Garrosin mestaruuspyttyä kolmatta kertaa. Tämäkin ottelu nähdään lauantaina.

Torstaina saatiin päätökseen sekanelinpeli. Siinä kakkossijoitettu pari Mattek-Sands/Bryan M. voitti kaksikon Hradecka/Matkowski erin 0-2 (6(3)-7, 1-6). Avauserä oli vielä tiukkaa vääntöä, mutta toisessa erässä ennenkin yhdessä pelannut kaksikko pelasi selkeästi paremmin yhteen.

Perjantaina Roland Garros jatkuu miesten kaksinpelin ja naisten nelinpelin välierillä. Muutoin tennismaailman kelkka kääntyy pikkuhiljaa kohti nurmikautta. Parin lämmittelyturnauksen jälkeen onkin luvassa jo Wimbledon, joka alkaa 29.6.