Scroll Top

Sotkamo ja Imatra avasivat kautensa Espanjan auringon alla

Superpesis pesäpallo pesis

Viime vuosien menestynein palloilujoukkue Sotkamon Jymy sekä nousijajoukkue Imatran Pallo-Veikot avasivat superpesiskautensa Espanjan Fuengirolan kentällä reilun 2700 silmäparin seuratessa ottelua.

Toni Kohonen esitti hyviä otteita läpi pelin niin sisä- kuin ulkopelissäkin.

Ensimmäinen jakso alkoi Sotkamon heiluttaessa tahtipuikkoa. Ensin Toni Kohonen paukutti ajolähdöstä etenijän kotipesään ja heti perään samoissa hommissa onnistui Kosti Rautiainen. Viime vuonna ykköspesiksen parhaaksi lukkariksi valittu Ville Liukku oli alkuun epävarma lautasen ääressä ja lahjoitti myös yhden juoksun vapaataipaleella. Toisessa vuoroparissa alkoi imatralaiset saada kuitenkin pelijuonesta kiinni ja vähän Jymyn ulkopelinkin haparoidessa IPV nousi jo juoksun päähän ja lopulta kolmannen aloittavalla tasoihin. Tuolloin IPV:ltä nousi esiin alkukauden hallipeleissäkin hyviä tehoja takonut lyöjätykki Lauri Rönkkö esittäen komeita vaihto- ja kotiutuslyöntejä. Sotkamo kaivoi kuitenkin viimeiseen vuoropariin yhden vaihteen lisää ja kokenut Kohonen sivalsi jaksovoiton Jymylle 5-4.

Kosti Rautiaisen saldoksi muodostui tänään neljä lyötyä juoksua, johon sisältyi yksi komea läpilyönti.

Toisen jakson ensimmäinen vuoropari antoi osoittaa, että molemmat joukkueet olivat petranneet ulkopeliään, kunnes heti toisen vuoron alkuun Niko Korhonen tälläsi tyhjään kenttään kunnarin komealla lyönnillä ja vei Jymyn johtoon. Samassa vuorossa hetki tämän jälkeen oli Kosti Rautiaisen vuoro tintata pallo läpi ja ero kasvoi nopeassa tahdissa jo 5-0:aan. Tässä vaiheessa Sotkamo oli lyönyt viidellä lyöjällä peräti seitsemän juoksua ja ilmassa alkoi olla ratkaisun makua. Komeat lyönnit jatkuivat Sotkamon osalta ja joukkue piti Imatran nuorta joukkuetta pilkkanaan takoen taululle rumat 12-0 lukemat ja tämä jos joku huudatti myös paikalle saapuneita Jymyn kannattajia. Liukku löi vielä lopuksi yhden juoksun punapaidoille, joka tosin oli laiha lohtu, kun Sotkamo pääsi juhlimaan puhdasta 2-0 voittoa (5-4, 12-1).

Seuraavat miesten superpesiksen ottelut pelataan toukokuun alussa päivää ennen äitienpäivää, jolloin kausi vasta varsinaisesti saadaan käyntiin.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.