Scroll Top

Manse PP kaatoi Lapuan Virkiän superissa

Superpesis pesäpallo pesis

Lapualla iskivät yhteen sarjassa toisena majaileva Manse PP sekä kolmossijalla oleskeleva Lapun Virkiä. Mansella pisteitä on kertynyt 7 pelissä 17 ja Virkiällä 5 ottelussa 13. Ottelusta oli helppo ennakoida tiukkaa kamppailua ja sitä se myös oli. Ratkaisua jouduttiin hakemaan supervuoroparista saakka.

Ensimmäinen jakso meni suhteellisen selvästi tamperelaisille vaikka jakso päättyikin juoksuin 3-2. Lapua ei saannut luotua juurikaan tilanteita, tämä ei toki ollut mikään yllätys, koska Manse PP:n ulkopeli on päästänyt vähiten juoksuja koko sarjassa.

Jakson hahmo oli Mansen Kirsi Ala-Lipasti, joka löi kunnarin kolmannen tasoittavalla. Läpärin aikana kotiin pinkoi Anniina Kiviharju. Tilanne oli kunnarin jälkeen 3-0 mutta lapualaiset kirivät vielä jakson loppunumeroiksi 3-2.

Toisessa vuoroparissa Lapuan sisäpeli alkoi lämpiämään ja tilanteita alkoi syntyä melkeinpä liukuhihnalta. Manse kesti aina kolmannen tasoittavalle asti. Virkiän lyöjähirmu Janette Lepistö asteli lyömään ja tyhjensi pajatson. Tiukka lyönti kolmospuolelle laukaisi ajolähdön kunnarin arvoisesti. Tilanne oli yhtäkkiä 4-0.

Manse aloitti hurjan takaa-ajon onnistuen kaventamaan tilanteen 4-3 mutta se ei riittänyt ja edessä oli supervuoropari eli superi. Tamperelaiset tappoivat pikaisesti lapualaisten yritykset. Toisena lyöjänä lautasen ääreen astellut Manseen täksi kaudeksi siirtynyt Mira Kolehmainen oli päättänyt ratkaista pelin. Karmea laaki kakkospuolelle ja juoksu näytti lähes varmalta, kun Henna Peltokangas polki kohti kolmosta ja pallo oli pomppimassa junaraiteita kohti.

Tilanteen pelasti kuitenkin kakkoskoppari Niina Keppo komealla kantapääkuoletuksella. Pelastus jäi loppujen lopuksi turhaksi, kun Anniina Kiviharju kotiutti Peltokankaan lyömällä pallon väliin kolmospuolelle. Manse PP voitti pelin jaksoin 1-2 (2-3) (4-3) (0-1). Yleisöä Lukkarin pesäpallotadionille oli kerääntynyt 575.

Manse PP jatkaa ottelujaan hallitsevaa mestaria Jyväskylän Kirittäret vastaan lauantaina vieraissa. Lapuan Virkiä kohtaa seuraavaksi Lappajärven Veikot poikkeuksellisesti Seinäjoella.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.