Scroll Top

Superpesis ennakko – Kempele saa vieraita itärajalta kun Imatra saapuu vieraaksi

Superpesis Pesäpallo Pesis

Miesten Superpesiksessä on tänään tiukka viiden ottelun kierros. Geen ennakossa puidaan taistelua keskikastin sijoituksista, kun sarjan seitsemäs Kempele isännöi sarjan kahdeksatta Imatraa. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kertaalleen ja silloin Kempele oli parempi jaksoin 2-1.

Ennakkoasetelmat

Kempele

Kempele nousi viime kaudella superiin ja onnistui tavoitteessaan eli säilyttämään sarjapaikkansa. Tälle kaudelle joukkue rakensi huomattavasti kovemman joukkueen ja se on näkynyt joukkueen otteissa sekä sarjataulukossa.

Kempele aloitti kauden vaisusti ja oli pitkään sarjan häntäpäässä. Kesä-heinäkuun vaihteessa joukkueella oli hyvä jakso ja se otti seitsemään otteluun viisi kolmen pisteen voittoa. Tämän jälkeen peli on ruvennut yskimään ja joukkueella on ennen tämän illan ottelua alla kolme peräkkäistä tappiota. Toki vastustajat ovat olleet kovaa luokkaa, kun kolmessa viime pelissä joukkue on kohdannut Sotkamon, Seinäjoen sekä Joensuun.

Joukkue sai tälle kaudelle lyöjäpuolella tärkeän vahvistuksen, kun Kouvolassa kolme kautta pelannut seuran oma kasvatti Ossi Meriläinen teki paluun Kempeleelle. Mies onkin vastannut odotuksin ja on lyönyt tähän mennessä 41 (1+40) juoksua. Kärjessä vastuuta kantaa Heikki Savikoski, joka on tuonut tasaisesti juoksuja yhteensä 28. Mies oli isossa roolissa varsinkin kesä-heinäkuun voittoputkessa. Myös toinen kärki ja numerolla yksi pelaava Aki Hanhela on pelannut joukkueessa hyvän kauden. Tänään molempien panosta tarvitaan tärkeässä ottelussa, jonka voittamalla Kempele tekisi ratkaisevaa eroa sarjan häntäpäähän.

Kuva: Wkimedia Commons, Mädsen

 

Imatra

Imatran peli kynti pahasti kesäkuussa ja joukkue kärsi kuusi peräkkäistä tappiota jääden jokaisessa ottelussa ilman pisteitä. Kaikki kuitenkin muuttui viime viikolla, kun joukkue otti viime torstaina äärettömän tärkeän voiton Raahesta. Tuo voitto sytytti joukkueen ja joukkue otti Raahe voiton perään kauden ensimmäiset kolmen pisteen voitot, kun se kaatoi ensin Kankaanpään vieraissa ja tämän viikon tiistaina se otti kotivoiton Kiteestä.

Imatran parantuneisiin otteisiin on vain yksi syy huomattavasti parantunut ulkopeli. Alkukaudesta joukkue laski lähes kaiken läpi, mutta viimeisen kuukauden aikana ulkopeli on ottanut isoja askeleita eteenpäin. Kankaanpää ja Kitee voitoissa joukkueen ulkokenttä päästi vain 4 juoksua yhteensä, joten ei tarvitse ihmetellä miksi voittoja on tullut.

Ulkopelin lisäksi täytyy jälleen mainita nimi Lauri Rönkkö. Mies pelaa hurjaa debyytti kauttaan superissa ja on tällä hetkellä lyöjätilaston nelosena lyötyään 4 kunnaria ja 53 tavallista. Kahdessa viime ottelussa mies on ollut hurjassa iskussa ja tuonut käytännössä yksinään voitot Imatralle. Kankaanpää ja Kitee otteluissa mies löi yhteensä hurjat 9 (2+7) juoksua mikä on todella kova lukema.

Tämän päivän ottelussa kärjen pitää mennä paremmin kentälle ja esimerkiksi Lauri Kaartokallion tuotujen juoksijen määrä on viime aikoina tippunut, joten siinä on yksi parannus kohde Vaikka Rönkkö lyö loistavasti pelistä toiseen tarvitsee joukkue onnistumisia myös muilta pelaajilta. Imatran yksi vahva puoli on siinä, että joukkueen peräpää pystyy myös tekemään tilannetta ja sitä kautta juoksuja.

Kuva: Wkimedia Commons, Mädsen

Arvio

Vastakkain kaksi joukkuetta joiden käyrät ovat viime aikoina muuttuneet täysin eri suuntiin. Siinä missä kotijoukkue Kempeleellä on alkanut tappioputki on vierailija Imatralla alkanut kolmen ottelun voittoputki. Ottelu on ennakkoon todella tasainen, mutta Kempele lähtee tappioputkesta huolimatta pienenä suosikkina illan otteluun. Paljon ratkeaa siinä kumman kärki toimii paremmin ja kumpi jokereista Kempeleen Ossi Meriläinen vai Imatran Lauri Rönkkö pystyy lyömään kovemmalla prosentilla miestä kolmoselta kotiin. Geen veikkaus on, että supervuoro vähintään nähdään illan ottelussa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.