Scroll Top

Liigan playoff-ennakko: Kärpät syöksyy runkosarjan voittajana Ässien kimppuun

Kärpät ja Ässät aloittavat oman taistelunsa neljännesfinaaleissa tiistaina. Sarjan ensimmäinen kamppailu käydään Oulussa.

Lähtökohdat

Kärpät

Oululaiset varmistivat runkosarjan voittonsa jo hyvissä ajoin ennen viimeisiä kierroksia. Huonoja ajanjaksoja ei Kärppien kauteen mahtunut ja joukkue rohmusikin runkosarjan aikana peräti 123 pistettä, mikä on 11 pistettä enemmän kuin TPS:llä sijalla kaksi. Lisäksi Kärpät taipui ainoastaan seitsemän kertaa kotijäällään koko runkosarjan aikana, kun vastaavasti voittoja kertyi tilille Oulun Energia Areenalta 23 kappaletta.

Kuva: Jussi Määttä

Kärppien riveistä löytyy Liigan tulikuumin kärkiketju, runkosarjan parhaaksi pelaajaksi valittu Julius Junttila, eniten maaleja runkosarjassa viimeistellyt Charles Bertrand sekä keskikaistalla 49 pisteen arvoisesti operoinut Mikael Ruohomaa. Ykköskentän varassa oululaiset eivät joudu kuitenkaan elämään, vaan takaa löytyy muun muassa vahva kahdensuunnan hyökkääjä Nicklas Lasu, ja yli 20 maalia mieheen viimeistelleet Ville Leskinen sekä Kristian Vesalainen.

Knoppitieto: Kahtena edellisenä kertana, kun Kärpät on kairannut runkosarjan voiton nimiinsä, on se myös nostellut mestaruuspokaalia kauden päätteeksi.

Ässät

Porin Ässät nousi mukaan puolivälieriin kukistamalla pudotuspelien 1. kierroksella, sääliplayoffeissa, Rauman Lukon suoraan voitoin 2-0. Porilaisjoukkueen runkosarja oli ajoittain melkoista vuoristorataa. Mikael Kotkaniemen astuessa ruoriin Jyrki Ahon tilalle, joukkueen kurssi kääntyi hetkellisesti jyrkkään laskuun, mutta viimeisestä seitsemästä pelistä irtosi 16 pistettä, mikä varmisti lopulta paikan pudotuspeleissä.

Kuva: Mikko Kankainen

Ässät-leiristä tehokasta jälkeä runkosarjassa teki puolustaja Maksim Matushkin sijoittuen puolustajien pistepörssissä jaetulle piikkipaikalle. Hyökkääjistä tehokkain oli Antoine Laganiere 35 tehopisteellään. Joukkueen sairastuvalta löytyvät tällä hetkellä hyökkääjät Sami Lähteenmäki, Mikko Salmio, Philip McRae ja Jouka Juhola sekä puolustaja Teemu Vuorisalo.

Knoppitieto: Ässät eteni puolivälieriin viimeksi kaudella 2012-13 eli viisi vuotta sitten, ja tuolloin porilaiset juhlivat myös Suomen mestaruutta.

Lopputulosveikkaus

On sanomattakin selvää, että Kärpät lähtee sarjaan selvänä ennakkosuosikkina. Ässillä on vastassaan Liigan paras kotijoukkue, joten kotiedun ryöstämisestä ei tule helppoa. Porilaisjoukkueen valttikorttina on tosin se, että pelaajat saavat lähteä voittamaan pelejä vailla kovinkaan suuria odotuksia, ja näistä tilanteista on jääkiekossa usein koitunut positiivisia asioita. Laadukas valmennus, laaja pelaajamateriaali, korkea rutiinitaso sekä kotietu takaavat kuitenkin sen, että Kärpät jatkaa taivaltaan kohti välieriä voitoin 4-1.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.