Scroll Top

SM-liiga – SaiPa saa vieraakseen Ilveksen, lue ottelun ennakko

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään neljän ottelun kierros. Hämeenlinnassa kohtaavat HPK ja Ässät ja Jyväskylässä puolestaan JYP saa vastaansa Jukurit. Kouvolassa mitellään siitä kumpi ottaa kauden avausvoittonsa; kotijoukkue KooKoo vai vierailija Tappara. Kummallakin joukkueella on kauden kahdesta ensimmäisestä ottelusta koossa vain yksi piste, joten voitto tulisi tarpeeseen.

Geen ennakossa pureudutaan päivän neljänteen otteluun, joka pelataan Lappeenrannassa ja siinä kotijoukkue SaiPa saa vastaansa Tampereen Ilveksen. Viime kaudella SaiPa hallitsi joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia ja joukkue voitti kaikki neljä keskinäistä ottelua pisteiden mennessä lappeenrantalaisille 11-1.

Ennakkoasetelmat päivän otteluun

SaiPa

SaiPa on aloittanut kauden upeasti kahdella voitolla, mutta joukkueen pelaaminen ei silti ole ollut vielä parhaalla tasollaan ja erityisesti puolustuspelaaminen on tuottanut lappeenrantalaisille vaikeuksia. Joukkue päästi kahdessa ensimmäisessä ottelussa KooKoota vastaan yhteensä kahdeksan maalia, joka on auttamatta liian paljon jos joukkue haluaa taistella joka ilta voitosta. SaiPa tarvitsee puolustukseen kipeästi loukkaantuneena olevaa Vladimir Denisovia, koska tällä hetkellä pakistossa on liikaa hyökkääviä puolustajia. Ainakaan tämän illan Ilves-ottelussa ei vielä Denisovia kokoonpanossa nähdä.

Vaikka puolustuspeli oli SaiPalla liian löysää niin hyökkäys oli sitä vastoin hyvällä tasolla ja joukkue teki kovalla prosentilla maaleja ja moni pelaaja sai onnistumisia heti ensimmäisen v-lopun otteluissa. Varsinkin täksi kaudeksi hankittu nuori 19 -vuotias Emil Oksanen esitti pirteitä otteita ja nuorukainen teki molemmissa otteluissa yhden maalin. Muutenkin kaikki hyökkäysketjut toimivat yllättävän hyvin ottaen huomioon, että eletään vasta aivan liigakauden alkua. Ulkomaalaisosastosta David Goodwin aloitti kauden todella tehokkasti ja mies teki kahteen ensimmäiseen otteluun tehot 1+3.

Embed from Getty Images

 

Ilves

Ilves aloitti kautensa upealla voitolla Tapparasta, mutta lauantaina joukkue kärsi kirvelevän maalin tappion JYP:lle. Ilveksen pelaaminen oli Tapparaa vastaan hyvää erityisesti puolustussuuntaan, mutta maalinteko oli ottelussa tukkoista. Lauantain JYP ottelussa joukkue puolestaan sai tehtyä kolme maalia, mutta sitä vastoin omiin meni neljä, joten ei Ilveksen pelaaminen vielä valmista ole eikä sen tähän aikaan kaudesta tarvitse vielä ollakkaan.

Pisteiden valossa Ilves sai monelle pelaajalle onnistumisia, mutta vain yksi pelaaja teki avausotteluissa kaksi tehopistettä, nimittäin Arttu Ruotsalainen, joka saalisti v-loppuna tehot 1+1.

Erikoistilannepelaaminen Ilveksellä toimi erityisesti ylivoiman osalta, mutta silti on vielä vaikea sanoa mitään isoa erikoistilannepelaamisesta, koska otanta on tässä vaiheessa kautta todella pieni.

Ilvekselle olisi tärkeää saada vierasvoittoja heti kauden alussa, koska viime kaudella joukkueen pudotuspelihaaveet karisivat nimenomaan heikkoon vieraspelaamiseen. Joukkueen riveistä puuttuu tänään tärkeä pelaaja, kun hyökkääjä Teemu Rautiainen on sivussa kokoonpanosta.

Embed from Getty Images

Arvio

Ennakkoon on luvassa todella tasainen ottelu vaikka SaiPa voittikin molemmat ottelunsa avaus v-loppuna. Lappeenrantalaiset haluavat varmasti paremman otteluun lähdön sillä molemmissa KooKoo-kamppailuissa ensimmäinen erä tuotti joukkueelle vaikeuksia. Maalivahtipeli ratkaisee myös paljon ja kumpi tahansa, SaiPan Frans Tuohimaa vai Ilveksen Riku Helenius pystyy olemaan tänään paremmalla pelipäällä on vahvoilla myös voiton suhteen. Jäähyttömyys on myös isossa osassa sillä SaiPa pelasi viime v-lopun kahdessa ottelussa yli  kahdeksan minuuttia enemmän alivoimaaa kuin Ilves, joka on todella paljon. Gee veikkaa tasaista ottelua eikä olisi ihme jos kamppailussa mentäisiin aina jatkoajalla asti

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.