Scroll Top

Kliimaksia kohti

Futsal-liigan parasta aikaa, eli playoffsesonkia eletään tällä hetkellä kiivaasti. Himoittua Suomen mestaruuspokaalia sekä paikkaa ensi vuoden UEFA Futsal Cupiin tavoittelee yhden otteluvoiton päässä finaalipaikasta oleva Sievi Futsal, joka kohtaa playoffkevääseen uudestiheränneen GFT:n. Sievin rahakirstun raotus näyttää vievän piskuisen kyläjoukkueen tänä vuonna finaaleihin asti ensi kertaa sen historiassa. Tai ainakin lähelle sitä. Paikallistason kiinnostus on myös herännyt täppiinsä kenkätehtaan työllistämässä pueblossa, sillä ensimmäiseen ratkaisevaan välieräotteluun tälle illalle on myyty jo kaikki 187 ennakkolippua. Kaiken kaikkiaan Sievin minimaaliseen tulitikkulaatikkoon mahtunee noin 350 henkilöä, joten olettavissa on rietas ja tunnelmallinen kotiyleisö keltapaitojen tukena.

Toinen välierätanssipari KaDy – Ilves onkin tuttu jo useamman vuoden takaa. Tylsän prosenttipallon nimeen sekä surkeasti kotiotteluitaan (ainakin yleisömäärien perusteella) markkinoivan Ilveksen suurin valtti on viime vuosina ollut tasaisuus ja orjallinen puolustuskuri. Pallo laitetaan ottelussa tuhansia kertoja vastustajan päätyyn roikulla tai nopeilla vastahyökkäyksillä, mistä tasapaksut keltaturkit tuikkaavat Penaltya kaverin nuottaan kunhan tarpeeksi paikkoja on tuhlailtu. Vaikka kyseinen pimputtelu onkin tylsää ja Ilveksen menestyminen alkaa jo tympimään kiivasta futsalkansaa, on kissapedon taktiikka joka tapauksessa osoittautunut tappavan tehokkaaksi. Toivottavasti Palloliiton futsalpäällikkö J. Filppu on poistanut valmiiksi Ilveksen tilille kohdennetun maksupohjan pytyn voittamisesta, sillä tänä vuonna mestari vaihtuu. Kapuloita rattaisiin lyö vuoden tauon jälkeen mitalipeleihin palannut KaDy, jonka rosterin sekä pitkäaikaisen pyyteettömän taustatyön leveys soisi pikkuhiljaa alkaa näkymään mestaruuspytyssä.

Vedonlyönnillisestä näkökulmasta otteluparit ovat kotijoukkueita puoltavien kertoimien pienuudesta huolimatta tasaisempia. Ottelupari Sievi – GFT tulee olemaan tiukempi, mitä kotijoukkueelle tarjottu 1,25 antaa ymmärtää. Sievin housuun lurahtaminen tiukan paikan tullen on nähty ennenkin ja GFT kokeneena ja pitkäaikaisena Futsal-liigan kestomenestyjänä ei anna Sievin vuolla kultahippuja taistelutta. GFT:llä on pakkovoiton paikka. Edellinen Leppävaarassa pelattu ottelu kuitenkin jo osoitti, että GFT voi tosissaan haastaa sieviläiset. Kuolemanottelun luonteesta johtuen, myös Jorma Uotisen on huhuiltu liputtavan tasaisen tanssin puolesta. Tällä kertaa allekirjoittaneen lapulle pääsee siis pienellä kokeiluun lähtevä merkki X, josta kertoimia kirjoitushetkellä tarjotaan 6,25!

KaDyn ja Ilveksen kahdessa edellisessä kamppailussa on nähty totuttuun tapaansa vaivaiset kolme(3) maalia, joka sinällään puoltaa edellä mainittujen ennakkohöpinöiden ohella tähänkin kohteeseen ristityylistä kikkailua. Kerroinveijarit toki ovat huomioineet tämän, mutta silti merkistä X tarjottu 4,75 kelpaa oivasti peleihin. Tasapeliä puoltaa joukkueiden taktillinen superosaaminen sekä omaa maalia uhrautuvasti puolustavat huippumaalivahdit. Otteluparin tasaisuudesta kertoo myös se, että kahdessa edellisessä välieräkamppailussa on maaliverkko heilunut vain ja ainoastaan kulmapotkuista.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.