Scroll Top

Kytölä innoissaan paluustaan Futsal-Liigaan

Viime viikolla uutisoitu KaDy-legenda Mikko ”Komik” Kytölän paluu Jyväskylään ja Dynamon vahvuuteen oli uutinen, mikä pudotti koko futsalkansan polvilleen. Kytölä vietti 1,5 vuotta täyspäiväisenä futsalistana italialaisen seuran palkkalistoilla. Nyt hänellä on edessään futsalin pelaamisen ohella osa-aikainen juniorivalmennuspesti KaDyssa.

”Palaan kotimaiseen liigaan todella innostuneena, koska liigan taso on noussut ja kilpailu kiristynyt. Haluan auttaa KaDya voittamaan! Suomessa pystyn paremmin valmistautumaan maaliskuun EM-karsintaturnaukseen. Tarkoitukseni on myös levittää futsalsanomaa etenkin täällä Keski-Suomen alueella sen ajan kun olen Suomessa, Mikko kommentoi Geelle.”

Kahdella Italian-kaudellaan Kytölällä oli suuri rooli Italian-joukkueissa ja oli molemmissa seuroissaan joukkueen kantavia voimia. Kaudella 2013–14 hän oli veljensä Jukka Kytölän rinnalla suuressa roolissa ASD Futsal Tridentinan punnerrettua Serie A2:n säilymiskarsintoihin ja siellä ratkaisevaan voittoon. Tridentinassa Mikko kantoi myös kapteenin nauhaa koko kauden. Kaudella 2014–15 Mikko siirtyi pykälää kovempana pidettyyn Gruppo Fassinaan, jonka kausi on kuitenkin ollut kokonaisuudessaan pannukakku: Fassina miehittää lohkonsa jumbosijaa kahdeksan kierrosta ennen sarjan loppua. Kytölän rooli ja vastuu joukkueen pelaamisessa on ollut Koillis-Italian Venetossakin suuri ja hän on ollut joukkueensa toiseksi paras maalintekijä 8 maalillaan. Edelliskaudella hän osui 14 kertaa Tridentinan paidassa. Mitä Mikko sitten jääkään kaipaamaan eniten Italiassa?

”Italiasta jään kaipaamaan treenien kovaa vaatimustasoa ja mahdollisuutta ottaa hieronta milloin haluaa.”

Mikolla oli suuri panos KaDy:n saavuttaessa SM-hopeaa 2011 ja 2012 sekä pronssia ja Cup-mestaruuden keväällä 2013. Neljänä liigakautenaan hän pelasi loukkaantumisten sävyttämänäkin 74 ottelua KaDy-paidassa tehden niissä peräti 73 maalia.

Mikko on nykyisen futsalmaajoukkueen ehdottomia avainpelaajia. 42 pelaamassaan maaottelussa hän on viimeistellyt 20 maalia, joista viimeisimmät kaksi Montenegroa vastaan tammikuussa veivät Suomen EM-karsintojen Main Roundille.

”Maajoukkueen kanssa pelaamme Puolassa Main Roundilla jossa vastaan asettuvat Puola, Valko-Venäjä ja hallitseva Euroopan mestari Italia. Meidän pelimme on nyt sellaisessa kuosissa, että pystymme yllättämään kovempiakin maita. Mutta menestyminen näin kovassa seurassa edellyttää täydellistä onnistumista. Tähtäimessämme on lohkon kakkossija, jonka kautta pääsisimme jatkokarsintaan jotain toista lohkokakkosta vastaan.”

Kytölä voi pelata liigapeleissä vasta kun pelilupa Italiasta saapuu ja siirtoon liittyvät muodollisuudet on hoidettu. Jokainen futsalin ystävä odottaa varmasti hetkeä, kun saa nähdä Kytölän tositoimissa.

mikko_kytola_685

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.