Scroll Top

Sheriffi Interiin?

Viime viikko oli melko vireä Veikkausliigan valmentajamarkkinoilla. FC Inter Turku palkkasi John Allenin Ykkösen jumbosta FC Jazzista Jami Walleniuksen avuksi, HIFK erotti Jani Honkavaaran ja palkkasi Antti Muurisen. Lisäksi Shefki Kuqi erosi itse osaomistamansa PK-35 Vantaan päävalmentajan paikalta. Nyt ilmoilla on viitteitä vieläkin suuremmasta pommista, sillä Kuqi nähtiin eilen Veritas Stadionilla Inter-pomo Stefan Håkansin seurassa. Tämän lisäksi Elite Scouting Network (@UkESN) ehti jo eilen twitterissä onnittelemaan Shefkiä Interin valmentajapestistä. Kyseinen tweetti on sittemmin poistettu, ja nyt tilillä on vain pahoittelut ja lupaus palata asiaan lisätietojen kanssa huomenna, eli tänään…

Embed from Getty Images

Turkulaisten kausi on ollut valtava pettymys, ja joukkue on taulukossa juuri ja juuri kuivilla, HIFK:n ja PK-35 Vantaan yläpuolella. Job Dragsman viimeinen kausi päättyi ennenaikaisesti ja siitä lähtien pitkäaikainen Interin mies Jami Wallenius on kantanut valmennusvastuuta. Kurssi ei kuitenkaan ole oiennut ja viikko sitten joukkue palkkasikin Walleniuksen avuksi John Allenin, joka siihen asti luotsasi ykkösen jumbona majaillutta FC Jazzia. Inter on kiinnittänyt vahvistuksia myös pelaajistonsa. Alkukaudesta Shefkiä karkuun lähteneen Myyrmäen Messin, Lucas Lopez Garcian sopimus julkistettiin jo kesäkuun puolivälissä, Erfan Zenelin heinäkuussa. Molemmat laitapelaajat ovat edustuskelpoisia perjantaina 5.8 kun siirtoikkuna aukeaa. Turkulaisilla olisi tarvetta myös ykköshyökkääjälle, ja joukkue onkin ollut kiinnostunut Shefkin veljestä Njazi Kuqista, joka on paukutellut mukavasti osumia tällä kaudella pitkästä pelikiellostaan huolimatta.

Mikäli Vantaalla kassa on tyhjä, niin joukkue voi joutuakin luopumaan ykköstähdestään. Samalla tämä kuitenkin käytännössä sinetöisi joukkueen putoamisen sarjasta. Mutta jos Inter kiinnittää myös Shefkin, voidaan puhua jo todellisesta pommista. Ainakin tiettävästi vanhempi Kuqi on edelleen PK-35 Vantaan osaomistaja ja FC Inter Turku on toinen vantaalaisten päävastustajista putoamistaistossa. Jos on Shefkin motiiveja vaikea ymmärtää, niin samaa voi sanoa Håkansista. Miksi turkulaiset ovat ylipäätänsä kiinnostuneet Sheriffistä?

Oskari Karppisen (twitter @oskarikarppinen) mainiot tilastot kertovat Shefki Kuqin valmentaneen Veikkausliigassa 51 ottelua voittoprosentilla 17,6. Kaudella 2014 FC Hongan peräsimessä 33 ottelua tuotti 6 voittoa, tällä kaudella 18 ottelusta plakkariin kertyi 3 voittoa. Bonuksena sekä Espooseen että Vantaalle on jäänyt taustalle paljon kohua sekä talousvaikeuksia. Varsinaiset näytöt voittavana veikkausliigaluotsina puuttuvat. Interillä on nyt kaksi tasapeliä alla, ja pahin kriisi tuntuu olevan jo takana. Vahvistukset ovat pelikelpoisia seuraavassa ottelussa, mikä voi hyvinkin tuoda riittävän sykäyksen ja palauttaa joukkueen voittojen tielle. Tekisi mieli sanoa, että ainoa millä joukkue vielä voisi putoamistaistoon ajautua, on juuri Sheriffin sirkuksen tuominen penkin taakse. Ja jos Håkans todella on kiinnostunut Kuqin palkkaamisesta, niin voidaan varmaan perustellusti kysyä mihin rooliin John Allen penkin taakse sitten tuotiin?

Entäs Shefki sitten? Mies onnistui ajamaan Vantaan täydelliseen kriisiin, heitti pelaajat julkisesti bussin alle ja luikki karkuun, vaan mennäkseen kilpailijan riveihin? PK-35 Vantaan joukkue nojasi vahvasti espanjalaisvahvistuksiin niin kentällä kuin valmennuksessakin. Jotain kuitenkin meni tulisieluisen Kuqin ja espanjalaisleirin välillä pieleen, ja Vantaa menetti puolet avauskokoonpanostaan sekä valtavasti valmennusosaamista. Tämän jälkeen punamustat ovat taistelleet erittäin kapealla ja myös liigatasolle melko köykäisellä materiaalilla.

Shefki Kuqin nimi on kauden aikana liitetty kahdenkin eri brittijoukkueen valmentajaspekulaatioihin, ja kävipä Sheriffi kesken kauden jopa haastattelussa Englannissa. Siitä huolimatta Kosovon Härkä on kehdannut kyseenalaista pelaajiensa sitoutumisen joukkueeseen. Jos sitoutumisessa on ongelmia, niin ensimmäisenä syytä voisi hakea palkkarästeistä.

Vantaalaisten ongelmat kulminoituivat HJK-otteluun. Joukkue onnistui jäämään jo reilussa vartissa neljän maalin takaa-ajoasemaan, minkä jälkeen Kuqi nöyryytti maalivahti Daniel Kollaria ottamalla tämän vaihtoon yhdessä Riku Heinosen kanssa. Pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa Kuqi heitti pelaajansa julkisesti bussin alle, ja viimeistään tämän jälkeen vaikutti selvältä että tämä tie on kuljettu loppuun. Eroilmoitus tulikin pian perästä

Kaiken tämän jälkeen FC Interin päävalmentajaksi liittyminen olisi kaikkien aikojen perseen näyttö Vantaan suuntaan.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.