Yhdysvallat ja Norja parisprinttien voittoon – Suomi naisissa viides ja miehissä yhdeksäs

Olympialaiset Peyochang Etelä-Korea 2018

Etelä-Korean Pyeongchangin talviolympialaisten 12.kisapäivänä oli ohjelmassa hiihdossa parisprintit vapaalla hiihtotavalla.

Naisten kilpailun voiton ja kultamitalin vei Yhdysvallat joukkueella Kikkan Randall ja Jessica Diggins. Yhdysvallat kävi tiukkaa voittotaistelua Ruotsin ja Norjan kanssa. USA:n ankkuri Diggins päihitti loppukiritaistelussa Ruotsin Stina Nilssonin ja Norjan Maiken Caspersen Fallan. Hopeaa napannut Ruotsi jäi voittajasta vain 0,19 sekuntia ja pronssia saaneen Norjan ero oli 2,97 sekuntia.

Suomi oli kaksikolla Mari Laukkanen ja Krista Pärmäkoski kisan viides. Laukkanen ei pysynyt kärkimaiden kyydissä eikä Pärmäkoski paikkaamaan tarpeeksi. Suomi jäi voittajalle Yhdysvalloista 22,71 sekuntia.

Norja odotetun vahva miehissä, Suomi yhdeksäs

Miesten kilpailun voiton vei suurin ennakkosuosikki Norja joukkueella Martin Johnsrud Sundby ja Johannes Kläbo. Norja ratkaisi voiton viimeisillä osuuksilla ennen ankkuriosuutta pidettyään kovaa vauhtia pudottaen muut kyydistä. Tämä oli Kläbolle kisojen kolmas kultamitalia. Hopeaa sai Venäjän olympiaurheilijat jääden voittajasta 1,71 sekuntia ja pronssi meni Ranskalle jäätyään Norjalle 2,02 sekuntia.

Suomi oli kaksikolla Martti Jylhä ja Ristomatti Hakola kisan yhdeksäs. Joukkue oli  koko kisan ajan 6-9 sijan tietämillä. Suomi jäi voittajasta 36,04 sekuntia.