Kraft voittoon Holmenkollenissa

Holmenkollenissa, Norjassa kisattiin sunnuntaina mäkihypyn maailmancupissa HS 134 suurmäestä henkilökohtainen kilpailu.

Kilpailun voiton vei Stefan Kraft. Itävaltalainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena 130 metrin hypyllä, mutta teki kierroksen pisimmän hypyn 132 metriä toisella ja nousi sillä voittoon. Avauskierroksen jälkeen kärjessä ollut Saksan Andreas Wellinger tuli toiseksi. Wellingerin hypyt olivat 133,5 ja 127 metriset. Kolmannen sijan nappasi Wellingerin maanmies Markus Eisenbichler 125,5 ja 128,5 metrin loikilla.

Kraft nousi voitollaan maailmancupin kokonaistilanteessa kärkeen, kun Puolan Kamil Stoch oli vasta 22. Stochin kisa meni pieleen toisella kierroksella, jossa hänen hyppynsä epäonnistui hankalassa oloissa.

Suomalaisittain kilpailu meni heikosti, kun yksikään ei päässyt pisteille. Lähimpänä oli Antti Aalto, joka jäi niukasti ensimmäisten joukossa pistesijojen ulkopuolelle ollen 32. Aallon hyppy oli 112,5 metrinen. Muista suomalaisista Jarkko Määttä oli 36, Ville Larinto 40 ja Janne Ahonen 48.

Kausi jatkuu jo tiistaina, jolloin Norjan kiertue jatkuu Lillehammerissa.