Kot voittoon Etelä-Koreassa – Larinto pisteille

PyeongChangissa, Etelä-Koreassa kisattiin torstaina viikon toinen henkilökohtainen kilpailu. Tällä kertaa kisa käytiin HS 109 normaalimäestä.

Kilpailun voiton vei Maciej Kot. Puolalainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä 108,5 metrin hypyllä ja nousi toisella kierroksella voittoon 110,5 metrin loikalla. Tämä oli Kotin uran toinen osakilpailuvoitto maailmancupissa. Ensimmäisen hän nappasi viime viikolla Sapporossa. Toiseksi tuli Itävallan Stefan Kraft 106 ja 107 metrin hypyillä ja kolmannen sijan nappasi Saksan Andreas Wellinger, joka teki toisella kierroksella 112 metrin loikalla yli kymmenen sijan nousun jäätyään ensimmäisellä 99 metriin. Cupin kokonaistilanteen ykkösenä oleva Puolan Kamil Stoch jäi kuudenneksi.

Kilpailun paras suomalainen Ville Larinto pääsi pisteille ollen 28. Larinto teki molemmilla kierroksilla 99 metrin hypyn. Kisan toinen suomalainen Jarkko Määttä ei päässyt pisteille hypyn jäätyä 79 metriin. Lopputuloksissa Määtän sijoitus oli 45.

Tämä oli viimeinen kisa maailmancupissa ennen ensi viikolla alkavia Lahden MM-kisoja, jonka jälkeen seuraava kisa maailmancupissa on maaliskuussa Oslossa.