Scroll Top

MM-Falunissa tänään naisten viesti

MM-kisat kääntyvät loppusuoralle ja Suomen mitalitili on yhä avaamatta. Tänään kuitenkin suomalaisilla on mitalisauma etenkin maastohiihdossa, kun naiset hiihtävät 4×5 kilometrin viestin. Aiemmin naisten viesti on tarkoittanut suomalaisille ”varmaa” mitalia, mutta Falunissa mikään ei ole varmaa. Ei edes Norjan maailmanmestaruus.

Mestaruudesta taistelevat vahviten Norja ja Ruotsi. Kolmannesta sijasta tullaan varmasti käymään kirikamppailu, sillä Suomen lisäksi mitaliehdokkaisiin kuuluvat eritoten Yhdysvallat, Saksa ja mahdollisesti myös Venäjä, joka ei ole vielä onnistunut kovin hyvin Falunin naisten hiihtomatkoilla. Yllättäjänä ja mustana hevosena kisaan lähtee Ranska. Maiden voimasuhteet ovat kaikkien tiedossa, mutta päivän ratkaisevana tekijänä on suksien voitelu. Parhaimmassa tapauksessa, Norja, Ruotsi ja Suomi ovat muilta karussa ennen vapaan osuuksia.

Suomen viestiä hiihtävät Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen perinteisen hiihtotavan osuuksilla sekä Riitta-Liisa Roponen ja Krista Pärmäkoski vapaan hiihtotavan osuuksilla.

Torstai 26.2.

Yhdistetty, HS134 klo 11.00
Hiihto, naisten 4 x 5 km viesti klo 14.30
Yhdistetty, 10 km hiihto klo 16.15
Mäkihyppy, HS134 miehet klo 18.00

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.