Björgen ja Kläbo voittoon Quebecissä – Pärmäkoski parhaana suomalaisena kolmas

Quebecissä, Kanadassa kisattiin lauantaina yhteislähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla.

Naisten kilpailussa voitosta taistelivat Krista Pärmäkoski ja kolme norjalaista Marit Björgen, Heidi Weng ja Ingvild Östberg, jotka karkasivat muilta kisan puolessa välissä. Voiton vei lopulta Björgen 0,6 sekunnin Wengiin. Kolmanneksi tuli Pärmäkoski jääden voitosta 3 sekunnin päähän ja Östbergin oli tyytyminen neljänteen sijaan.

Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli kymmenes, Laura Mononen 11, Aino-Kaisa Saarinen ja Anne Kyllönen 26.

Miesten kisassa kärkiporukka pysyi isona loppuun asti. Voiton vei lopulta kovimmalla loppukirillään Norjan Johannes Kläbo, joka varmisti eilen sprintticupin voiton. Toiseksi tuli Kläbon maanmies Niklas Dyrhaug jääden vain 0,5 sekunnin päähän ja kolmas oli Venäjän Aleksander Bessmertnykh. Eilisen sprintin voittanut Kanadan Alex Harvey oli neljäs.

Suomalaisittain kilpailu ei aivan mennyt odotusten mukaan. Paras suomalainen oli Sami Jauhojärvi ollen 11, Iivo Niskanen oli 15, Ristomatti Hakola 17, Matti Heikkinen epäonnistui pahasti jääden sijalle 26 ja Lari Lehtonen 36.

Huomenna kausi huipentuu takaa-ajokisoihin.