Björgen ja Harvey voittoon Ulricehamnissa – Pärmäkoski parhaana suomalaisena toinen

Hiihdon maailmancupia kisataan viikonloppuna Ulricehamnissa, Ruotsissa. Lauantaina ohjelmassa oli vapaan hiihtotavan kilpailut väliaikalähdöllä. Naisilla matka oli 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä.

Naisten kilpailun voiton vei Norjan Marit Björgen. Tämä oli hänen kauden toinen osakilpailuvoitto. Toiseksi tullut Krista Pärmäkoski kävi tiukkaa sekuntitaistelua Björgenin kanssa. Norjalainen voitti Pärmäkosken 10,7 sekunnilla. Kolmanneksi tuli kotiyleisön suosikki Ruotsin Charlotte Kalla. Maailmancupin kokonaiskisaa johtava Heidi Weng jäi kuudenneksi. Muista suomalaisista Laura Mononen oli 14, Riitta-Liisa Roponen 25, Kerttu Niskanen 26 ja Anne Kyllönen 31.

Miesten kilpailun voiton vei Alex Harvey. Kanadalainen oli tasaisessa kisassa niukasti toiseksi tullutta Martin Johnsrud Sundbyä parempi. Norjalainen jäi voittajasta kuusi sekuntia. Kolmannen sijan nappasi kotiyleisön riemuksi Marcus Hellner. Kisan isoimpia yllättäjiä oli Iso-Britannian Andrew Musgrave, joka sijoittui kuudenneksi.

Suomalaisittain kilpailu oli haastava. Iivo Niskanen oli parhaana 19 jääden voittajasta 52,4 sekuntia. Niskasen lisäksi pisteille pääsi Lari Lehtonen ollen 20 ja Sami Jauhojärvi sijalla 21.