NBA-finaalit: Tasoittaako Cavaliers otteluvoitot?

NBA-finaalit jatkuvat jälleen ensi yönä Cleveland Cavaliersin kotiyleisön edessä Quicken Loans Arenalla, kun hallitseva mestari Golden State Warriors yrittää hakea parannusta surkeaan viime ottelun esitykseensä. Otteluvoitot ovat 2-1 Warriorsin hyväksi, mutta mikäli edellisen ottelun kaltaiset esitykset jatkuvat myös ensi yönä, niin voitot tulevat olemaan pian tasan.

 

Kolmannessa kohtaamisessa isäntäjoukkue Cavaliers laittoi hyrskyn myrskyn heti ottelun alkuminuuteista lähtien ja karkasi hetkessä 9-0 johtoon. Warriors oli täysin hakoteillä molemmissa kenttäpäädyissä ja näytti siltä, että joukkue ei ollut täysin valmis pelaamaan. Cavaliers heitti erinomaisesti, niin läheltä, kuin kaukaakin ja eritoten läpi ottelun vakuuttavasti pelannut Kyrie Irving oli täysin pysäyttämätön ensimmäisellä neljänneksellä viimeistellen peräti 16 pistettä. Warriorsin lukuisat helpot pallonmenetykset ja huonot heittoratkaisut johtivat siihen, että hetkessä ero oli revennyt jo yli 20 pisteeseen. Neljänneksen lopussa Warriors sai muutaman tärkeän onnistumisen ja tauolle lähdettiin lukemissa 33-16.

Toinen neljännes olikin sitten täysin päinvastainen ja nyt Cavaliers ei saanut palloa millään korirenkaan läpi. Warriors puolestaan sai tärkeitä onnistumisia laajalla rintamalla ja pääsi takaisin peliin mukaan. Puolustuspään levypallopeli oli kuitenkin sanalla sanoen surkeaa ja Cavaliers napsi neljänneksen aikana peräti 9 hyökkäyspään levypalloa. Erityisesti ulottuva ja loistavalla levypallovainulla varustettu Tristan Thompson tuotti valtavasti harmaita hiuksia Warriorsille, joka kerta toisensa jälkeen napsi hyökkäyslevypallot puolustajien nenän edestä. Warriors onnistui kuitenkin kirimään iskuetäisyydelle ja puoliajalle lähdettiin numeroista 51-43.

——————————————————————————————

Puoliajan jälkeen osat vaihtuivat jälleen ja Cavaliers otti ottelun komennon itselleen. Hetkessä puoliajalla ollut 8 pisteen ero, oli kasvanut jo 18 pisteeseen. Cavaliers viimeisteli neljänneksen pelitilanneheitot peräti 75% tarkkuudella, Warriorsin onnistuessa heitoissaan vain 42,1% prosenttisesti. Warriors-puolustus oli todella löysää ja lukuisat helpot menetykset kielivät siitä, että keskittyminen oli aivan jossain muualla kuin itse ottelussa. Cavaliers sen sijaan puolusti erinomaisesti, eikä Warriors saanut yhtään ilmaista tilaa hyökkäyspäässä. Levypallot Cavaliers onnistui myös raapimaan itselleen selvästi tehokkaammin luvuin 12-5. Varsin pisterikas neljännes kirjattiin lopulta Cavaliersille lukemin 38-26 ja näin ollen ero viimeiselle neljännekselle lähdettäessä oli jo ratkaisevan tuntuisesti 20 pistettä kotijoukkueen hyväksi.

Viimeisellä neljännekselle ottelun tempo alkoi pikkuhiljaa laskea, mutta Cavaliers oli edelleen hallitsevampi osapuoli. Kotijoukkueen agressiivinen puolustus tuotti paljon päänvaivaa Warriorsille ja hyökkäykset olivat pääosin yhden pelaajan haastoja puolustusta vastaan, eikä palloa saatu liikutettua tarpeeksi nopeasti pelaajalta toiselle laadukkaiden heittopaikkojen luomiseksi. Puolessavälissä neljännestä avainpelaajat otettiin vaihtoon ja vaihtopelaajat pääsivät vielä ottamaan hien pintaan. Loppulukemat kirjattiin kotijoukkueen hyväksi numeroin 120-90.

 

Ottelun ehdoton avainpelaaja oli kentän molemmissa päissä loistanut Tristan Thompson, joka viimeisteli 14 pistettä ja raapi 13 levypalloa, joista peräti 7 oli hyökkäyspään levypalloja.

 

Embed from Getty Images

 

Tulevan yön otteluun Warriorsilta vaaditaan täydellistä asennemuutosta. Edellisessä ottelussa joukkue oli täysin haluton läpi ottelun ja 18 menetystä on aivan liikaa, mikäli se meinaa nostella kannua kauden päätteeksi. Stephen Curryn ja Klay Thompsonin on viimein noustava tasolleen ja otettava joukkue reppuselkään. Toistaiseksi kaksikko on ollut pahasti pimennossa agressiivisen Cavaliers-puolustuksen takia. Warriors tulee varmasti väkevämmin ja paremmin keskittyneenä ensi yön otteluun, sillä edellinen ottelu oli hyvin epätyypillistä Warriorsia. Cavaliers on kuitenkin kivenkova kotiyleisönsä edessä ja tämän lisäksi ensimmäisessä ottelussa iskun päähänsä saanut Kevin Love palaa Cavaliersin kokoonpanoon, joten isännät lähtevät lievänä ennakkosuosikkina otteluun.

 

 

NBA

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors
Kello 04:00

 

Cleveland Cavaliers -2,5 @ 1.94 Unibet

Pelaajan pistemäärä (Stephen Curry) – Alle 27,5 @ 1.85 Unibet

 

Unibet

 

 

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.