Scroll Top

Chicago – Tampa Bay Game 6

Chicagolla on ensimmäinen mahdollisuus voittaa himoittu Stanley Cup ensi yönä kello 03:05 alkaen.

Blackhawks onnistui ryöstämään ottelupallon itselleen Tampan nenän edestä vieraskaukalosta luvuin 1-2. Maalintekijät ottelussa olivat: Patrick Sharp, Bishopin järkyttävän sooloilun seurauksena ja Valtteri Filppula, sekä jo kolme voittomaalia pudotuspeleissä tehnyt Antoine Vermette. Viides ottelu oli loistava esimerkki siitä, miten voimasuhteet voivat muuttua kahdessa yössä. Chicago oli täysin aseeton neljännessä ottelussa, vaikka kyseisen ottelun voittikin. Viidenteen peliin he tulivat aivan erilaisella ilmeellä ja siitä kertookin ensimmäisen erän laukaukset, jotka merkittiin Blackhawksille luvuin 17-2. Chicagon valmentajan John Quennevillen peluutusta kritisoitiin laajasti mediassa neljännen ottelun jälkeen, kun tuntui ettei hän aina itsekkään tiennyt kenen piti mennä kentälle. Viidennessä ottelussa Coach Q onnistui kuitenkin peluutuksessa loistavasti, kun taas Boltsin valmentaja John Cooper epäonnistui siinä pahemman kerran. Nämä peluutusasiat saattavat tuntua mitättömiltä, mutta näin pienien marginaalien peleissä tämänlaiset asiat nousevat arvoon tuntemattomaan.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin pelottava tilanne, kun Tampan toiseksi paras pistemies Nikita Kucherov törmäsi pahasti Chicagon maalia päin. Hän jätti ottelun kesken, mutta lensi kuitenkin joukkueen mukana Chicagoon. On täysi mysteeri, onko hän pelikuntoinen illalla alkavaan otteluun vai ei. Kucherovin pois jääminen olisi järkyttävä takaisku Tampalle, sillä se rikkoisi pudotuspelien tehoketju ”triplesin”, johon kuulee Palat, Johnson, sekä Kucherov. Ketjun toisella lenkillä Tyler Johnsonilla huhutaan olevan käsi murtunut, joten sekään ei Tampan tilannetta paranna. Bishopin tiedetään myös olevan puolikuntoinen, sekä Stamkosin vaisut otteet ovat herättäneet keskustelun Bolts -kapteenin pelikunnosta. Tämä saattaa kuulostaa rajulta, mutta vuosien saatossa on huomattu, että Stanley Cuppia ei välttämättä voita paras joukkue, vaan se joukkue mikä on kaikista tervein. Olisi mahtavaa nähdä, mitä kävisi jos molemmat joukkueet olisivat terveinä, sillä tällä hetkellä näyttää, että Tampan mestaruushaaveet kaatuvat materiaalin kapeuteen loukkaantumisten johdosta. Tampalta ei löydy kolmos-nelosketjusta tarpeeksi ratkaisijoita, kun vertaa Blackhawksiin, jonka kolmos-nelosketju on ratkonut lukemattomia otteluita play-offsien aikana.

Gee uskoo Chicagon materiaalin, kotiedun, sekä suuren halun voittaa kotiyleisön edessä johtavan siihen, että Chicago Blackhawks juhlii kolmatta kertaa kuuden vuoden sisään Stanley Cupin voittoa. Tämä olisi mitä mahtavin ja ansaittu päätös Kimmo Timosen hienolle uralle. Timonen on sanonut tämän kauden jäävän hänen viimeisekseen pelaajana jääkiekon parissa.

Blackhawksissa pelaa myös loistavan pudotuspeli kevään pelannut Teuvo Teräväinen, sekä kolmosmaalivahdiksi jäänyt Antti Raanta.

Chicago – Tampa Bay

Kello 03:05

Chicago Blackhawks – 0.5 @2.09 Unibet 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.