Scroll Top

Joensuu klaarasi runkosarjan – Korhonen iski lyöjäkuninkaaksi

Superpesis Pesäpallo Pesis

Jatkosarjat ovat viimeistä peliään myöten ohi. Pudotuspelit käynnistyvät sunnuntaina ja superpesiskarsinnat ensi viikon torstaina. 

Joensuun Maila varmisti seurahistoriansa ensimmäisen runkosarjan voiton hoitaessaan oman pelinsä Seinäjoella ja Vimpelin hävitessä Hiukassa 2-0.

Kankaanpään Maila väisti ensimmäisen nuolen suoran putoamisen osalta, kun se haki Oulusta kolmen pisteen potin ja nousi tasapisteisiin Kempeleen Kirin kanssa.

Kankaanpään ja Kempeleen välillä on edessä uusintaottelu sunnuntaina Haapajärvellä. Voittaja välttää suoran putoamisen ja häviäjän matka jatkuu puolestaan ensi kaudella Ykköspesiksessä.

Pitkään lyöjätilaston kärkisijalla roikkunut Seinäjoen Jukka-Pekka Vainionpää joutui lopulta nöyrtymään Sotkamon Jymyn Roope Korhoselle taistelussa lyöjäkuninkuudesta. Korhonen paukutti viimeisellä kierroksella viisi juoksua ja vei tilaston nimiinsä yhden juoksun turvin.

Vainionpää on vienyt kyseisen tilaston nimiinsä kaksi kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana. Korhoselle lyöjätilaston voitto oli pitkän uran ensimmäinen.

Etenijätilaston voitto meni niin ikään sotkamolaisten leiriin, kun Jere Vikström kirjautti kauden aikana 68 juoksua tilastoihinsa jättämällä tilastokakkosen selvän 13 juoksun päähän.

Eniten kärkilyöntejä rohmusi nimiinsä jälleen kerran Hyvinkään Tahkon Juha Puhtimäki. 233 kärkilyöntiä riitti lopulta ylivoimaisesti tilaston piikkipaikalle.

Puolivälieräpeliparit: (paras viidestä)

Joensu – Hyvinkää

Vimpeli – Kitee

Kouvola – Koskenkorva

Sotkamo – Seinäjoki

Miesten superpesiskarsinnat: (paras kolmesta)

Kempele/Kankaanpää – Siilinjärvi

Oulu – Pöytyä

Putoaja(t) Ykköspesikseen: Kankaanpää/Kempele

Nousija(t) Superpesikseen ensi kaudeksi: Hamina

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.