Patrik Laine vs. Auston Matthews

Winnipeg Jets kohtaa Toronto Maple Leafsin tänään kotikentällään. Ottelussa on urheilullista silmänruokaa tarjolla riittämiin, sillä draftin peräjälkeiset ensimmäisen kierroksen varaukset Auston Matthews ja Patrik Laine kohtaavat yön kierroksella.

Molemmat edellämainituista pelaajista ovat saaneet räjähtävän startin NHL-uralleen, sillä Matthews kirjoitti itsensä historiankirjoihin tälläämällä peräti neljä maalia ensimmäisessä ottelussaan, johon ei vielä aikasemmin ole kukaan pystynyt.  Laine onnistui myös maalinteossa ensimmäisessä pelissään, kun hän laukoi tutusta kulmasta kiekon reppuun. Laine myös kirjautti syötön tililleen samaisessa ottelussa. Näitä kahta lupaavaa tulokasta ei kuitenkaan käy vertaileminen vielä tässä kohtaa. Tuleva ottelu on laineen neljäs ja Matthewsin kolmas.

Molemmat herrat pelaavat pelaavat ensimmäisessä ketjussa, joka kertoo odotuksista ja panostuksesta nuoria miehiä kohtaan. Kumpainenkin pelaa myös kakkosylivoimaa, joka sallii heidän antaa näyttöjä ja nautintoa vähintään 60:n minuutin edestä.

Osumaprosentit on molemmilla kohdillaan, sillä Laine on laukonut vain viisi kertaa ja tehnyt näistä yhdellä maalin. Matthews puolestaan on osunut vieläkin pelottavammin kahdeksasta kerrasta neljällä.

Laineen peli on ollut nautinnollista katsoa muidenkin kuin pisteiden osalta. Laine on pelannut todella fyysistä ja kamppailevaa kiekkoa, eikä ole jättänyt tippaakaan taklauksien loppuunviemisestä pois. Matthews puolestaan on ensimmäisissä otteluissaan osoittanut suurta itsevarmuutta pelillisesti, eikä kiekko polttele lavassa. Itsevarmuus puolestaan tuo tarkkuutta ja tulosta.

Matthews on kahdessa ensimmäisessä ottelussaan pelannut keskimäärin 17 minuuttia, kun taas Laine on pelannut ottelusta otteluun reippaasti päälle 19 minuuttia.

Jännittävä matsi varsinkin näiden kahden vesselin osalta tulossa!

Peli alkaa suomen aikaa kello 03.00 Torstai aamuna.

 

patrik-laine-ja-auston-matthews

 

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.