Scroll Top

Kierrosennakko – Runkosarjan loppu lähestyy

Tiistaina pelataan kuuden ottelun liigakierros ja monella paikkakunnalla riittää panosta, kun viimeisistä playoff paikoista käydään tiukkaa taistelua.

HIFK-Ässät

Helsingissä kohtaavat kotijoukkue HIFK ja Porin Ässät. HIFK:lle riittää ottelusta piste varmistamaan seurahistorian ensimmäisen runkosarjan voiton. Vierailija Ässille on ottelussa hurjasti panosta, kun se taistelee vielä kynsin ja hampain viimeisestä pudotuspelipaikasta Sportin ja KooKoon ohella. Se hakeeko Ässät petoluolasta pisteitä selviää tiistai-illan tulikuumassa ottelussa.

Lukko-Pelicans

Raumalla puolestaan kohtaavat Rauman Lukko ja Lahden Pelicans. Ottelulla on valtavat panokset kun viime aikoina hyvin pelannut Pelicans on noussut vielä taisteluun viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta. Kotijoukkue Lukko on tällä hetkellä kuudentena ja viimeisessä paikassa kiinni, joten ottelun voitolla on iso merktys ennen torstain päätös kierrosta. Tekeekö Lukko lisää eroa lahtelaisiin vai tuleeko Matikaisen suojatit raumalaisten kantaan? Siinä onkin iso kysymys otteluun lähdettäessä.

Sport-Ilves

Vaasassa ovat vastakkain Sport ja Ilves. Sport lähtee hakemaan illan ottelusta tärkeää voittoa, jotta se pystyisi ottamaan tukevamman otteen viimeisestä playoff paikasta. Ilves puolestaan pelaa päätöskierroksilla pelkästään kunniasta, mutta pystyy varmasti kiusaamaan Vaasalaisia ja lyömään kiilaa playoff taisteluun.

Kärpät-JYP

Oulussa pelaa kaksi menestyvää seuraa vastaikkain kun Kärpät ja JYP kohtaavat. Oululaisila on vielä teoreettiset mahdollisuudet runkosarjan voittoon, joten pisteet tulisivat tarpeeseen. JYP puolestaan haluaa palata takaisin voittejen tielle, koska viime viikot ovat olleet hyvin ailahtelevia Marko Virtasen suojateille. Perjantaina Jyp menetti kotonaan 5-1 johdon TPS vastaan, joten nyt olisi kasvojen pesun paikka. Voitolla JYP myös varmistaisi kotiedun kevään pudotuspeleihin.

Tappara-KalPa

Tampereella kohtaavat Tappara ja KalPa. Tapparalla ei ole enää panosta runkosarjan sijoituksen suhteen, mutta joukkue haluaa säilyttää hyvän vireensä päätöskieroksilla ennen kuin kevään ratkaisupelit alkavat. KalPa puolestaan taistelee vielä sääli playoffien kotiedusta, joten pisteet tulisivat tarpeeseen. KalPalla on menossa muutenkin vaikeampi vaihe ja joukkue lähtee illan kamppailuun kolmen ottelun tappioputkessa, joten kierre olisi hyvä pistää poikki Tampereella.

TPS-HPK

Kierroksen viimeinen kamppailu käydään Turussa, jossa kohtaavat paikallinen Palloseura ja HPK. TPS taistele vielä tosissaan kuuden joukkoon pääsystä, joten panosta illan ottelussa riittää. TPS ei ole viime viikkoina häikäissyt, mutta tämä ottelu on vaan voitettava, jotta mahdollisuudet kuutos paikkaan säilyvät. HPK puolestaan pelaa enää kunniasta, mutta olisihan kausi mukava päättää voitoilla. Kumpi on isäntä Turussa selviää illan ottelussa.

Seurattavaa illan kierroksella

Pistepörssin ja maalipörssin voitosta käydään vielä ankaraa taistelua. Pystyykö Tapparan Kristian Kuusela tehtailemaan lisää tehopisteitä ja sitä myöten ratkaisemaan pistepörssin voiton jo ennen runkosarjan päätöskierrosta. Ottaako Lukon Aaron Gagnon ja HIFK:n Tomas Zaborsky kiinni maalipörssiä johtavaa SaiPan Chad Rauta on illalla seurannan kohde. Rau johtaa tällä hetkellä 28 maalillaan mutta Gagnon ja Zaborsky ovat vain kolmen maalin päässä Rausta. Ratkeaako pörssit illan otteluissa vai tuleeko jännitystä torstain päätös kierrokselle selviää tiistai-illan aikana. Ainakin fanien kannalta olisi mukavaa jos jännitys säilyisi torstaille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.