Yön NHL tulokset

Jaromir Jagr teki ensimmäisen maalinsa uuden seuransa Florida Panthersin riveissä, kun kotijoukkue kaatoi Tampa Bay Lightningin viime yön NHL-kierroksella lukemin 4-3.

Panthersin avausmaalin iskenyt Jagr katkaisi samalla yhdeksän ottelun pisteettömän putkensa. Osuma nosti tshekkiläisen viidenneksi NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä 717 osumalla Phil Espositon rinnalle. Kaksikon edellä ovat Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801), Brett Hull (741) ja Marcel Dionne (731). Katso Jagrin maali täältä.

Tampa Bay tasoitti ottelun avauserässä 1-1:een, mutta toisessa erässä Florida iski kahdesti. Jagr alusti suomalaisen Aleksander Barkovin kauden kymmenennen maalin tämän viedessä isännät 2-1-johtoon. Katso Barkovin kauden 10. maali täältä.

Brad Boyes onnistui lisäämään Panthersin johdon kahden maalin suuruiseksi ja päätöserän alussa Aaron Ekbladin laukaus painui Ben Bishopin ohi. Tampa Bay iski vielä kahdesti Steven Stamkosin ja Tyler Johnsonin toimesta, mutta kiri ei riittänyt tasapeliin asti ja Florida vei ottelun nimiinsä 4-3. Florida nousi voitollaan kahden pisteen päähän idän viimeisellä playoff-paikalla majailevasta Boston Bruinsista, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän. Panthers ja Bruins kohtaavat runkosarjassa vielä kolme kertaa. Tampa Bay jatkaa Atlantic-divisioonan toisella sijalla.

Petteri Lindbohm iski NHL-uransa toisen osuman sunnuntaina. Lindbohmin St. Louis Blues taipui Vancouver Canucksin hallissa lopulta rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi 5-6.

St. Louis karkasi ottelun ensimmäisen kuuden minuutin aikana 2-0 -johtoon. Vancouver teki sitten seuraavat viisi maalia ja näytti marssivan vakuuttavaan voittoon. St. Louis ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla vaan sai upeasta loppukiristään palkkioksi yhden sarjapisteen. Dimitri Jaskin käynnisti Bluesin nousun 5-3 -ylivoimamaalillaan. Sitten oli vuorossa Lindbohm. Katso Lindbohmin maali täältä. Vain reilu minuutti myöhemmin tilanne oli tasan. Blues-kapeeni David Backes iski 5-5 -tasoituksen T.J. Oshien syötöstä. Oshie keräsi ottelussa tehot 0+3. Rankkarikisassa kaikki Vancouverin kolme ampujaa laittoivat kiekon Blues-vahti Jake Allenin taakse. St. Louisin pelaajista osuman iski Vladimir Tarasenko. St. Louis jatkaa Centreal-divisioonan toisella sijalla. Vancouver on Pacific-divisioonassa kakkosena.