Scroll Top

Nyrkkeily – Jättiyllätys – Maailmanmestari Anthony Joshua koki tyrmäystappion

Raskaan sarjan nyrkkeilyssä nähtiin myöhään lauantai-iltana suurin yllätys koko 2000 -luvulla, kun voittamaton brittinyrkkeilijä Anthony Joshua hävisi kaikkien yllätykseksi meksikolaiselle Andy Ruiz Jr seitsemännessä erässä tulleella tyrmäyksellä. Samalla Ruiz kuittasi itselleen WBA-, IBF-, WBO – ja IBO -liittojen mestaruusvyöt.

Embed from Getty Images

Ruizin tyrmäysvoitto Joshuasta on suurin yllätys lähes 30 -vuoteen. Edellinen jättiyllätys nähtiin helmikuussa 1990, kun Buster Douglas tyrmäsi siihen asti voittamattomana nyrkkeilleen Mike Tysonin.

New Yorkin Madison Square Gardenissa käyty ottelu tarjosi koko rahan edestä viihdettä. Kamppailuun selvänän suosikkina lähtenut Joshua näytti ratkaisevan ottelun itselleen, kun hän iski Ruizin kanveesiin kamppailun kolmannessa erässä. Ruiz ei kuitenkaan luvunlaskusta hätkähtänyt vaan mies löi Joshuan vielä kahdesti lattiaan saman erän aikana.

Embed from Getty Images

Kolmannen erän iskut vaikuttivat Joshuan ottelemiseen selvästi eikä mies pystynyt pitämään enää  Ruizia etäällä. Niinpä meksikolainen käveli helposti iskuetäisyydelle paukuttaen kovia osumia Joshuaan. Seitsemännessä erässä iskusarjat alkoivat tehdä tuhoa ja ne pudottivat Joshuan kahdesti kanveesiin ennen kuin kehätuomari Michael Griffin keskeytti ottelun.

Voittonsa ansiosta Andy Ruiz Jr:sta tuli ensimmäinen meksikolainen nyrkkeilijä, joka on voittanut raskaansarjan maailmanmestaruuden. Ennen lauantai-iltaa meksikolaisnyrkkeilijä oli otellut MM-tittelistä seitsemän kertaa ja häviten niistä jokaisen. Tuolla listalla oli myös Ruizin nimi, joka ennen Joshua kamppailua oli otellut MM-tittellistä joulukuussa 2016 häviten sen hajaäänituomiolla Joseph Parkerille.

Embed from Getty Images

Kamppailun jälkeen Joshua vaati välittömästi uusintaottelua ja siihen miehellä on täysi oikeus, sillä ottelusopimuksen mukaan hänellä on oikeus vaatia uusintaottelua.

Ruiz oli ottelun jälkeen onnensa kukkuloilla ja mies kertoi haastattelussa miten hän on unelmoinut mestaruudesta jo pikkupojasta lähtien.

Olen unelmoinut tästä, joten on vaikeaa kuvitella, että unelmani on nyt käynyt toteen. Vain taivas on rajana, Ruiz sanoi.

Uransa ensimmäisen tappion kokenut Joshua antoi ottelun jälkeen tunnustusta vastustajalleen ja kertoi rehdisti tämän olleen häntä parempi.

– Nyrkkeily on kova laji. Harjoittelin määrätietoisesti. Hyvä nyrkkeilijä päihitti minut, ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkälle hän pääsee. Onnea Ruizille, Joshua kommentoi ottelun jälkeen..

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.