Scroll Top

Henrik Lundqvistin vamman syy selvisi

Henrik Lundqvist on antanut ensimmäiset lausuntonsa medialle loukkaantumiseensa liittyen. Lundqvist loukkaantui tammikuun 31.päivä pelatussa ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan kun Brad Malonen veto osui Lundqvistia suoraan kurkkuun ja ruotsalainen tippui jään pintaan välittömästi tuskaisena. Tilanteesta erikoisen teki se, että Lundqvist käyttää kaulasuojusta mutta kiekko pääsi sen alle kun Rangers pakki Ryan Mcdonaghin maila nousi maalinedustilanne kamppailun seurauksena ja nosti kaulasuojusta ja kypärää sillä seurauksella, että Malonen veto osui suoraan kaulan alueelle.

Hän jatkoi peliä kaikesta huolimatta kuitenkin ja pelasi vielä seuraavassakin pelissä Florida Panthersia vastaan voittaen molemmat pelinsä. Sen jälkeen hänellä kuitenkin ilmeni päänsärkyä ja hakeutui tutkimuksiin oireisiin liittyen.

 


 

Siitä lähtien kun Lundqvistin ilmoitettiin olevan sivussa, on spekulaatiot ja arvailut vamman laadusta käyneet yhä lennokkaammiksi ja Lundqvist halusikin katkaista perättömiltä huhuilta siivet heti kun sai vammastaan itsekin parempaa tietoa. Hän kertoi vammaa hoidettavan tällä hetkellä eikä hänellä ole hätää mutta tarkkaa paluuaikataulua on mahdotonta sanoa koska vamman hoito on vasta alkuvaiheessa eikä sen takia voi olla varma koska pääsee takaisin kaukaloon. Vähintään kolme viikkoa on kuitenkin tämän hetken tieto.”Paluu tapahtuu sitten kun se on tapahtuakseen” oli maalivahdin viesti medialle ja faneille

Lundqvist kertoi että jos hän olisi jatkanut pelaamista niin sillä olisi voinut olla jopa hengenvaarallisia seuraamuksia, sillä kiekon aiheuttama isku oli osuessaan aiheuttanut hänelle kaulan pehmytkudoksen sisällä olevan verisuonivaltimon pullistuman, joka on loukkaantumista kommentoineen lääkäri Jason Leen mukaan hyvin harvinainen vamma urheilussa, mutta olisi ilman toimenpiteitä voinut aiheuttaa todella vakavia seuraamuksia.

Suonen pullistumasta olisi voinut irtaantua esimerkiksi suonen pintakudoksia jotka voisivat aivoihin kulkeutuessaan aiheuttaa tukoksen ja vakavan kohtauksen. Hoitona yleisimmin käytetään useimmin verenohennuslääkkeitä, mutta Lundqvist kertoi käyttävänsä aspiriini valmisteita joissa on samoja hoidollisia vaikutuksia. Se ei tosin ole yhtä tehokasta, mutta lääkkeisiin liittyvä haittavaikutus olisi ettei maalivahti pystyisi kuurin jälkeen pelaamaan niiden vaikutusten alaisena.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.