KHL – Jokerit aloitti pudotuspelit tappiolla, lue ottelun raportti

Michael Keränen ei jatka Jokereissa

Jokerit aloitti tänään KHL:n pudotuspelit, kun vastaan asettui Moskovan Dynamo.

Dynamo on ollut Jokereille hankala vastus ja se nähtiin jo runkosarjassa, joten tästä playoff-sarjasta ei todellakaan tule mikään läpihuutoa helsinkiläisille.

Avauserä oli vielä tunnustelua playoff-kiekkoon ja vaikka molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ylivoimalla, niin tauolle mentiin nolla- nolla -lukemissa. Tilanteiden vähyydestä kertoo hyvin se, että molemmille maalivahdeille kertyi avauserässä vain kuusi torjuntaa.

Toisessa erässä päästiin jo maalien makuun, kun Dynamon Daniil Tarasov niittasi kiekon reppuun ylivoimalla ja näin vieraat siirtyivät 0-1 johtoon. Johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun Jokerit karvasi hyvin kiekon hyökkäyspäässä itselleen ja kiekko ajautui ruotsalaishyökkääjä John Normanille, jonka napakka laukaus upposi maalin ja peli oli jälleen tasan. Jokerit yritti vimmatusti saada maalia toisen erän loppuun, mutta tulos jäi laihaksi ja erätauolla mentiin tasalukemissa yksi yksi.

Kolmanteen erään vieraat tulivat vahvasti ja kun viisi minuutti oli pelattu, teki vieraat johtomaalin vahvan päätypelaamisen ansiosta. Maalintekijä oli Ivan Muranov, jolle maali oli kauden ensimmäinen, joten maali tuli juuri oikeaan paikkaan. Loistavan esityön maalin teki Vladislav Yefremov. Tästä kului vain muutama minuutti, kun taas Jokereiden verkossa soi. Tällä kertaa maalin teki joukkueen kirkkaintähti Vadim Shipachyov ja näin vieraat karkasivat jo kahden maalin johtoon. Jokerit ei antanut periksi vaan yritti vimmatusti kavennusta ja kova yritys palkittiin pari minuuttia Dynamon maalin jälkeen, kun Kristian Vesalainen runnoi maalin edestä 2-3 kavennuksen. Jokerit yritti kovasti saada ottelun tasoihin, mutta viimeinen niitti tuli parikymmentä sekuntia ennen loppua, kun Yevgeni Mozer laukoi kiekon tyhjään maaliin, joten Dynamo otti ensimmäisen voiton tässä pudotuspelisarjassa,

Ei Jokereita voi yrityksen puutteesta syyttää, kun esimerkiksi vastustajan maalivahdille kertyi kolmannessa erässä 15 torjuntaa ja koko ottelussa yhteensä 32 torjuntaa, joten maalinteon tehottomuus vaivasi joukkuetta pahasti. Onneksi sarja on pitkä ja pahasti vielä kesken. Lisäksi jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa, joten mitä vaan voi vielä sattua.Toki Jokereiden on seuraava ottelu voitettava, koska muuten tulee hankalaa, sillä vieraista pitäisi sen jälkeen ottaa useampi voitto.

AJokereiden seuraa pudotuspeliottelu pelataan keskiviikkona Hartwall Arenalla kello 18:30.