Scroll Top

FIFA MM-kilpailut: Esittelyssä lohko E

Jalkapallon MM-kilpailut lohko E

LOHKO E

Tänään pureudutaan lohko E:en! Lohkosta löytyy melkein jokaiseen pelivaiheeseen joukkue. Kruununa kakun päällä on niin monen ikuinen suosikki, Brasilia, jonka esitykset viime vuosina eivät ole olleet sitä samaa mihin Brasilian juuret juontaa historiassa. Toinen Amerikan joukkue on Costa Rica ja Euroopan alueelta lohkoon ovat rynnänneet monelle tuntematon Serbia sekä urheiluhuumassa elävä Sveitsi.

Lohkon ottelut pelataan Cosmos Arenalla, Rostov Arenalla, Stadion Krestovski, Kaliningrad Stadiumilla, Otkryteje Arenalla ja Nižni Novgorodi stadionilla.

 

Brasilia

Suuri ja mahtava Brasilia. Historian ainoa joukkue, joka ei ole koskaan jäänyt MM-loppukilpailun ulkopuolelle. Lisäksi Brasilia on ainoana maana voittanut viisi maailmanmestaruutta. Lisäksi Brasilia on voittanut himmeämpiäkin mitaleja roppakaupalla. Brasilia on historian menestyksekkäin joukkue ja ei ole väärin sanoa, että koko maa elää ja hengittää jalkapalloa. 2000-luku on ollut kokonaisuudessaan joukkueelle vaikein mutta silti se ei lähde koskaan hakemaan muuta kuin kultaa.

Joukkue on FIFA-rankingissa toisena ja sen vieläkín uunilämpöisenä valmentajana toimii Tito. Joukkueen kapteenina on itseoikeutetusti nykyään Paris Saint Germania edustava Neymar.

Joukkueen jokainen pelaaja on kova, joten esitellään koko alustava MM-ryhmä.

Alisson (Roma)
Casemiro (Real Madrid)
Daniel Alves (PSG)
Gabriel Jesus (Manchester City)
Marquinhos (PSG)
Miranda (Inter)
Marcelo (Real Madrid)
Renato Augusto (Beijing Guoan)
Paulinho (Barcelona)
Philippe Coutinho (Barcelona)
Neymar (PSG)

Embed from Getty Images

Siinä alustava keväällä julkaistu ryhmä. Mutta on vuorenvarmaa, että joitain muutoksia ja lisänimiä ryhmään tulee. Brasilia tulee voittamaan lohkonsa ja mikäli pää kestää ennakkosuosikin paineet, se on ehdottomasti kolmen joukossa.

 

Costa Rica

Costa Rigo, Los Ticos, kahvin maa Väli-Amerikasta. Yhtä fanaattinen jalkapallomaa kuin lähes kaikki Amerikan maa. Valitettavasti Costa Rica ei ole ollut aivan pinnalla viime vuosina vaikka se onkin voittanut Copa Centroamericanan kuusi kertaa mutta kyseisen turnauksen taso ei päätä huimaa.

Costa Rica on FIFA-rankingissa sijalla 26. Joukkueen paras sijoitus on yltäminen puolivälieriin mutta tänä vuonna kyseinen saavutus voipi olla tavoittamattomissa. Joukkueessa ei ole suuria nimipelaajia, joten nähtäväksi jää, kuka mahdollista ratkaisijan viittaa kantaa vai jääkö viitta kaappiin.

http://gty.im/937223090

Viime kisoissa 2014 punapaidat pääsivät puolivälieriin asti mutta tällä kertaa sen suhteen voi olla kohtalaisen hiljaista. Costa Rica taistele Serbian kanssa lohkon viimeisestä paikasta mutta joukkue jättänee Serbian taakseen lohkojumboksi.

 

Serbia

Serbian jalkapallokulttuuri on erittäin vahva mutta todella sekava ja nuori. Jugoslavian hajottua Serbian virallinen jalkapallomaajoukkue perustettiin vuonna 1992 mutta erinäköisten sanktioiden vuoksi joukkue pelasi ensimmäisen maaottelunsa vuonna 1994 Brasiliaa vastaan ottaen luonnollisesti pataansa. Serbia tuottaa loistavia pelaajia  mutta maajoukkueen taso ei ole päätä huimannut.

Viime MM-kisoihin joukkue ei yltänyt ja se ei ole koskaan päässyt ensimmäistä kierrosta pidemmälle.

Gee veikkaa Serbialle lohkon jumbosijaa. Vielä ei ole tämän nuoren maan aika loistaa.

 

Sveitsi

Alppimaa on yllättävän kova jalkapallossa ja mikäli kaikki menee jiiriin, Nati voi yllättää monet sijoituksellaan. Kyseessä on ehdottomasti kisojen musta lammas, jonka kanssa muut maat saa olla tarkkana. Sveitsi on FIFA-rankingissa sijalla 8.

Embed from Getty Images

Sveitsi on ainoa joukkue, joka on pudonnut jatkosta jalkapallon maailmanmestaruuskisoissa päästämättä ainoattakaan pelitilannemaalia. Tämä tapahtui vuonna 2006, jolloin Sveitsi hävisi Ukrainalle rangaistuspotkukilpailuissa 0-3. Samalla Sveitsistä tuli maailmanmestaruuskisojen ainoa joukkue, joka ei ole kyennyt maalintekoon rangaistuspotkukilpailussa.

Sveitsi on napsinut FIFA-pisteitä karsintapeleistä, joissa se on menestynyt hyvin. Mutta itse arvokisoissa, EM- tai MM-kisoissa joukkue ei ole päässyt alkua pidemmälle

Olisiko tänä vuonna Sveitsin vuoro onnistua? Gee veikkaa Sveitsille lohkon toista sijaa, sen jälkeen kaikki on herran hallussa.

 

LOHKO E, ARVIO SIJOITUKSISTA 

1. Brasilia
2. Sveitsi
3. Costa Rica
4. Serbia

 

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.