Scroll Top

Golden State haki vierasvoiton, mutta koki myös kauhunhetkiä – tositoimiin palannut Kevin Durant loukkaantui uudelleen

Toronto Raptors ei pystynyt hyödyntämään ensimmäistä ottelupalloaan NBA:n finaaleissa, vaan Golden State Warriors venytti finaalisarjan kuudenteen peliin. Vierasvoitto irtosi hallitsevalle mestarille yhden pisteen turvin, lukemin 106-105. Ottelusarja on nyt tilanteessa 3-2.

Embed from Getty Images

Vieraiden puolelta parasta peliään esitti tuttu kaksikko, Stephen Curry ja Klay Thompson. Curryn saldoksi muodostui 31 pistettä, vaikka kaaren takaa ohiheittoja tulikin yhdeksän kappaletta. Thompson kirjautti puolestaan 26 pistettä. Hän upotti ratkaisevan kolmen pisteen heiton pelin viimeisellä minuutilla.

Kawhi Leonard oli lähellä ratkaista Torontolle sen seurahistorian ensimmäisen mestaruuden, sillä tähtilaituri nosti kotijoukkueen kuuden pisteen karkumatkalle ottelun loppupuolella. Leonard tehtaili 10 peräkkäistä pistettä, mutta aikalisän jälkeen Golden State otti ohjakset takaisin käsiinsä.

Kuukauden päivät sivussa ollut Kevin Durant palasi takaisin Warriorsin pelaavaan miehistöön, mutta ilo kesti lopulta vain reilun neljänneksen verran. Aiemmin pohjevammasta kärsinyt Durant talutettiin pukukopin puolelle ja pelin jälkeen selvisi, että kyseessä on nyt akillesjännevamma.

Supertähden tilasta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta finaalisarja on varmuudella ohi hänen osaltaan. Golden Staten GM Bob Myers kertoi Durantin tilanteesta lehdistölle kyyneleitä vältellen.

– Hän vietti neljä viikkoa useiden experttien ja lääkäreiden kanssa ja tilanne näyttikin etenevän hyvään suuntaan. En usko, että on ketään jota tästä voisi syyttää, mutta jos niin täytyy tehdä, voitte syyttää minua.

Myers viittasi syytöksillä seuran saamaan kritiikkiin siitä, että Durantin peluuttaminen ”puolikuntoisena” aiheutti laiturille uuden loukkaantumisen, josta toipuminen saattaa vaarantaa myös ensi kauden.

– Kevin on yksi väärinymmärretyimmistä ihmisistä. Ihmiset, jotka ajattelevat, että hän ei olisi halunnut palata takaisin joukkueen mukaan, ovat väärässä. Tuollainen ei ole reilua.

Myös Curry oli järkyttynyt kuullessaan joukkuekaverinsa vammasta. Asiasta tiesi kertoa The Athleticin kolumnisti Marcus Thompson.

Durant ehti pelata ottelussa 12 minuuttia ja teki tuossa ajassa 11 pistettä.

Ottelusarja jatkuu Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä klo 04:00. Tuolloin Raptorsilla on toinen mahdollisuus sarjan katkaisemiseen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.