Scroll Top

Jokerit saa Kuldan takaisin kokoonpanoon Vitjazia vastaan

img_5687

Jokerit saa Arturs Kuldan takaisin puolustukseensa tämän illan otteluun Vitjazia vastaan. Maalivahti vaihtuu, kun Riku Helenius palaa tolppien väliin.

Jokerit otti tärkeän voiton Lokomotiv Jaroslavlista sunnuntaina ja katkaisi kolmen pelin tappioputkensa. Ryan Zapolski torjui 24 kertaa ja oli iso tekijä pisteiden takana. Tiistaina torjuntavuoron saa Helenius, joka pelasi viimeksi viime keskiviikkona Kazanissa Ak Barsia vastaan.

Kulda palaa kokoonpanoon kolmen ottelun tauon jälkeen. Hän pelasi viimeksi toissa viikon sunnuntain ottelussa Neftehimikiä vastaan. Pikkuvamma on nyt saatu pois päiväjärjestyksestä, ja latvialaispakki pelaa tänään Chay Genowayn parina. Kulda on iso palanen jokeripuolustusta ja pelannut yli 18 minuuttia ottelua kohden.

Kuva: Jokerit.com
Kuva: Jokerit.com

Hyökkäysketjut pysyvät samassa muotissa kuin sunnuntain Lokomotiv-voitossa. Loukkaantuneiden listalla ovat edelleen Marko Anttila, Pekka Jormakka, Oliver Lauridsen, Masi Marjamäki ja Juho Rautanen. Heistä Anttila on lähimpänä paluuta, joka saattaa tapahtua jo keskiviikon kamppailussa Dynamo Moskovaa vastaan.

Jokerit on läntisessä konferenssissa yhdeksäntenä tasapisteissä viimeisellä playoff-paikalla olevan Spartak Moskovan kanssa. Vitjaz on kymmenentenä Jokereiden perässä yhden pisteen päässä. Moskovan-alueen seura tulee Helsinkiin kahden peräkkäisen tappion rasittamana, kun se hävisi vieraissa niin Dynamo Moskovalle kuin Lokomotiville.

Helsinkiläisten tehokkain maalintekijä viime peleissä on ollut Jesse Joensuu, joka on onnistunut neljässä peräkkäisessä pelissä viimeistelyssä. Sakari Salminen on neljän edellisen ottelun tehoilla 1+4=5 helsinkiläisjoukkueen kuumin pelaaja pisteiden valossa.

Jokerit ja Vitjaz eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet. Viime kaudella Jokerit oli vieraissa parempi lukemin 3-1, mutta hävisi kotona voittomaalikilpailun jälkeen 1-2. Vitjazin sankari oli tuossa kamppailussa suomalaisvahti Harri Säteri, joka teki yli 40 torjuntaa. Säteri pelannee tänäänkin vieraiden maalilla.

Jokereiden kokoonpano:

18 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin – 29 Sakari Salminen
61 Tommi Huhtala – 96 Joey Hishon – 21 Brian O’Neill
71 Michael Keränen – 22 Mika Niemi – 14 Tomi Mäki
19 Roope Talaja – 13 Petteri Wirtanen – 52 Miro Mäkinen

55 Chay Genoway – 32 Arturs Kulda
2 Rasmus Rissanen – 6 Topi Jaakola
44 Jesper B. Jensen – 47 Ville Lajunen

31 Riku Helenius (30 Ryan Zapolski)

Lähde: Jokereiden tiedote

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.