KÄSIPALLO: Suomi maagiseen voittoon Itävallasta!

Itävalta ja Suomi järjestivät keskiviikkoiltana Wiener Neustadtissa pelatussa EM-jatkokarsintalohkon avausottelussa todellisen trillerin. Itävalta hallitsi ottelua lievästi 50 minuuttia, mutta lopun Suomi tuli vahvasti ja paineli riemukkaaseen ja yllätykselliseen voittoon maalein 31-27 (14-16).

Ottelu alkoi Suomelta hiukan nihkeästi ja ennen ensimmäistä maalia Itävalta oli karannut jo 3-0-johtoon. Suomi sai kuitenkin rytmistä kiinni ja 12. minuutilla tilanne oli jälleen tasan. Avausjakson puolivälin jälkeen Itävalta sai jälleen hienoisen otteen, mutta Suomi pysyi tiukasti tuntumassa, eikä ero suuremmin revennyt ja isäntien taukojohto oli kaksi maalia.

Tauon jälkeen Suomi nousi nopeassa tahdissa jälleen rinnalle, mutta ei pidemmälle ja Itävalta otti tämän jälkeen jälleen muutaman maalin johdon. Suomi ei kuitenkaan antanut periksi, vaan nousi jälleen rinnalle ja viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa ensi kertaa ottelussa johtoon. Suomi repäisi johdon saman tien kolmeen maaliin, eikä enää johtoasemastaan luopunut, vaan piti varmasti voitosta kiinni loppuun saakka.

Näin Suomi sekoitti heti ensimmäisessä ottelussa lohkon ennakkoasetelmia toden teolla kaatamalla kakkoskorista lohkoon arvotun Itävallan vieraskentällä. Lauantaina edessä on vielä kovempi mittari, kun lohkon ennakkosuosikki Espanja saapuu vierailulle Siuntioon. Ottelu Folksam Arenalla alkaa kello 14.30.

Lähde: Käsipalloliitto