Scroll Top

Liiga – Tappara isännöi kärkikamppailussa KalPaa

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tiistaina tiivis kuuden ottelun kierros. Taistelu playoff paikoista käy kuumana, joten panosta riittää monessakin ottelussa. Gee käy tässä ennakossa läpi Tampereella pelattavan kärkikamppailun, jossa Tappara isännöi KalPaa. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kolmesti  ja Tappaja johtaa keskinäisiä otteluita voitoin kaksi-yksi.

Ennakkoasetelmat

Tappara on pelannut koko kauden todella vahvasti ja johtanut liigaa käytännössä koko ajan. Viime aikoina joukkueen peli on kuitenkin yskinyt ja neljästä viime ottelusta joukkue on voittanut vain yhden. Viime perjantaina se hävisi Oulun Raksilassa Kärpille maalein kaksi-nolla, joten tänään joukkueella olisi kasvojen pesun paikka. Hyvä uutinen Tapparan kannalta on se, että joukkue saa takaisin maajoukkueessa esiintyneet piste tykkinsä Henrik Haapalan ja Veli-Matti Savinaisen.

Viime aikaisista tappioista huolimatta Tapparalla ei juuri pelillistä ongelmaa ole vaan huonot esitykset menevät käytännössä poissaolojen piikkiin, koska joukkueelta puuttui viime viikolla kentällisen verran avainpelaajia eirimaajoukkue kutsujen takia. Ainoa asia mitä joukkue voisi parantaa on alivoimapelaaminen mikä ei viime otteluissa ole toiminut samaan tyyliin kuin aikaisemmin tällä kaudella.

Embed from Getty Images

KalPa on yllättänyt kaikki asiantintijat tällä kaudella ja joukkue on tällä hetkellä aivan sarjan kärkipäässä ja käytännössä varmistanut suoran pudotuspelipaikkansa. Viime viikkoina joukkue on esiintynyt varsin tasaisesti ja pisteitä on tullut hyvällä tahdilla. Mikäli Pekka Virran suojatit pystyvät ottamaan voiton tiistain Tappara kamppailusta on sillä pienet mahdollisuudet, jopa runkosarjan voittoon.

KalPa pelaa tunnetusti omaa kiekkokontrolli jääkiekkoa, mutta tällä kaudella siihen on tuotu pieniä lisämausteita varsinkin hyökkäyspelin osalta. Joukkue menee suoraviivaisemmin maalille mikä on näkynyt myös maalien ja tehojen muodossa verrattuna viime kauteen. KalPan hyökkäysmateriaali on ollut tällä kaudella yllättävänkin laaja, mutta esimerkiksi huikeasti pelannut Matias Myttynen on hyytynyt pisteiden valossa hurjasta alkukaudesta. KalPan kärkipelaajilla ei ole varaa hyytymiseen mikäli joukkue haluaa pelata keväällä mitaleista.

Embed from Getty Images

Arvio

Tiukka ja tasainen kärkiottelu luvassa, johon kotijoukkue Tappara lähtee selvänä ennakkosuosikkina. Tappara saa kaivatut kärkipelaajat takaisin riveihinsä, joten tämä näkyy varmasti joukkueen hyökkäyspelaamisessa. KalPan paras vire alkaa olla takanapäin, mutta joukkue on siitä huolimatta äärettömän vaarallinen varsinkin vieraskentällä. Tästä huolimatta vetoihin Gee suosittelee niukkaa kotivoittoa Tapparalle.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.