Scroll Top

Urheilu – Niken lenkkarit huutokaupattiin hurjalla ennätyshinnalla

Pac-Man-Nike-Dunks-Tennis-Shoes

Todella harvinaiset, vuonna 1972 valmistetut Niken urheilukengät on myyty ennätyshintaan Sothebyn huutokaupassa New Yorkissa. Yksityinen keräilijä osti varsin kulahtaneen näköiset Niken Moon Shoe -juoksukengät 437 000 dollarilla eli 390 000 eurolla.

Embed from Getty Images

Vuoden 1972 Nike Waffle Racing Flat Moon Shoe -juoksukengät olivat osa kokoelmaa, johon kuului 100 paria maailman harvinaisimpia lenkkareita ja tennareita. Kaikki kengät päätyivät kanadalaisen keräilijän Miles Nadalin omistukseen

Ennätyshintaiset lenkkarit olivat Niken toisen perustajan, juoksuvalmentaja Bill Bowermanin suunnittelemat. Käsinvalmistettuja kenkiä tehtii 1972 olympiakarsintoja varten ja niitä valmistettiin vain 12 paria, joten ei tarvitse ihmetellä miksi keräilijä halusi maksaa kyseisistä kengistä jättimäisen summan. Vaikka kengät olivat kuvien perusteelle varsin huonokuntoiset ja tummuneet ei kenkiä silti ollut käytetty.

Tätä ennen kalleimmat urheilukengät, jotka oli myyty olivat koripalloilija Michael Jordanin käyttämät Converse-koripallotossut, joita mies oli käyttänyt 1984 olympialaisten koripallofinaalissa. Lisäksi Jordan oli myös signeerannut kengät, joka nosti myös kyseisten kenkien hintaa. Kengät myytiin vuonna 2017 hieman yli 190 000 dollarin hintaan.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.