Teemu Pulkkisella unelmailta NHL:ssa

Teemu Pulkkinen pelasi yhden NHL-uransa parhaista peleistä viime yönä. Pulkkinen teki tehot 1+1, kun Detroit Red Wings kaatoi Edmonton Oilersin 5-2. Pulkkisen maali oli ottelun voitto-osuma.

Pulkkinen voi pyyhkiä monta ”uran ensimmäistä” pois listaltaan, sillä mies kirjautti tililleen NHL-uransa ensimmäisen voittomaalin, ensimmäisen syöttöpisteen ja ensimmäisen kahden tehopisteen illan. 23-vuotias suomalaislaituri valittiin vielä kaupan päälle kaukalon ykköstähdeksi.

Edmonton johti ensimmäisellä tauolla 1-0. Detroit käänsi tilanteen edukseen toisessa erässä. Pulkkinen oli toisena syöttäjänä Riley Sheahanin 2-1 -osumassa. Pulkkinen lähetti kiekon laidasta maalille. Gustav Nyquist siirsi pelivälineen Sheahanille, joka vei Detroitin lopulliseen johtoon. Katso Pulkkisen ensimmäinen syöttöpiste täältä

Pulkkinen teki voittomaaliksi jääneen 3-1 -osuman päätöserän puolivälissä. Detroit pysäytti Edmontonin menon keskialueella. Pavel Datysukin maalille lähettämä kiekko pomppasi Pulkkiselle, joka ohitti Oilers-vahti Ben Scrivensin. Katso Pulkkisen kauden ja NHL-uran kolmas maali täältä. Nail Yakupov nosti vielä Edmontonin toiveita kaksi minuuttia ennen loppua. Detroit osui kuitenkin kahdesti tyhjiin Oilersin hakiessa lisämaaleja.

Ottelussa nähtiin muutakin historiaa kuin Pulkkisen henkilökohtaista. Evgeny Romaskosta tuli ensimmäinen venäläissyntyinen päätuomari, joka on toiminut tuomarina NHL:ssa.