Scroll Top

Thomson ja Heinola nousivat lavalle peräkkäin varaustilaisuuden avauskierroksella: ”Vähän yllätyksenä tuli”

New Yorkiin päätynyt Kaapo Kakko oli viime yön seuratuin suomalaisnimi, mutta sinivalkoista väriä nousi lavalle myös avauskierroksen loppupuolella.

Ottawa Senators huusi numerolla 19 Lassi Thomsonin ja heti seuraaavana lavalle astellut Winnipeg Jets käytti vuoronsa Ville Heinolaan.

Embed from Getty Images

Thomson viiletti päättyneellä kaudella junioriliiga WHL:ssä, jossa puolustajalle kertyi kaikkiaan mukavat 41 tehopistettä. Hänestä tuli Ottawan seurahistorian ensimmäinen suomalainen ykköskierroksen varaus.

Tampereelle ja Ilves-paitaan ensi kaudeksi palaava Thomson oli varauksestaan iloinen, mutta hieman hämillään samaan aikaan.

– Vähän tuli tyhjä olo, että mitähän nyt tapahtui ja tuliko se nimi oikeasti sieltä.

– En olisi uskonut, mutta hyvä oli, että näin tapahtui. Oli aika hienoa, että suomalaisia varattiin. Meitä varattiin kolme, ja itse odotin vain yhtä, mietti Thomson NHL.comin haastattelussa.

Embed from Getty Images

Heinola puolestaan teki viime kaudella Liiga-debyyttinsä Rauman Lukon miehistössä. 34 runkosarjaotteluun puolustaja viimeisteli tehot 2+12, ja myös peliaika nousi tasaisesti kauden edetessä.

Vuorolla 20 Kanadaan matkaava Heinola oli luonnollisesti onnellinen avauskierroksen varaukesta ja siitä, että pääsee osaksi Winnipegin organisaatiota.

– Ihan huikea fiilis. Vähän tuolla tuli jo odoteltua, ja kun se oma nimi tuli, niin se oli jotain uskomatonta.

– On hienoa päästä osaksi tällaista organisaatiota. Olen seurannut paljon, kun Patrik Laine on pelannut siellä, kertasi Heinola NHL.comille.

Heinolan ja Laineen lisäksi Winnipegin organisaatioon suomalaisväriä tuo Sami Niku sekä Kristian Vesalainen. Jets on varannut jokaisen neljästä suomalaisestaan.

NHL:n varaustilaisuus jatkuu varauskierroksilla 2-7 klo 20:00 Suomen aikaa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.