Ensikertalainen aloitti maalitehtailun – Suomi kukisti Tshekin Helsingin EHT-turnauksessa

Leijonat

Suomi nappasi lauantaina ensimmäisen voittonsa Helsingin EHT-turnauksessa. Tsekki kaatui isäntien käsittelyssä puhtaasti lukemin 3-0. Tulos tiesi samalla Veini Vehviläiselle ensimmäistä nollapeliä miehen ensimmäisessä maaottelussaan.

Vehviläisen tapaan myös toinen ensikertalainen, Arttu Ruotsalainen, oli pelipäällä heti kamppailun alusta saakka. Harri Pesonen tarjoili avauserässä vapauttavan syötön Ilves-hyökkääjälle läpiajoon, josta tämä ei erehtynyt. Komea viimeistely johti maajoukkueuran ensimmäiseen maaliin.

Toisessa erässä maalitilastoihin itsensä laukoi Joonas Nättinen. Laitahyökkääjä näpäytti kiekon sisään Jakub Krejcikin hallusta, mikä yllätti totaalisesti veräjänvartija Patrik Bartosakin.

Sakari Manninen onnistui lisäämään Suomen johtoa entisestään myöhemmin saman erän aikana. Manninen haki ensin syöttöä, mutta jatkotilanteesta päätti iskeä itse kiekon verkkoon.

Päätöserässä ei enää maaleja nähty, vaan isännät pitivät Tshekin kavennusaikeet loitolla. Leijonien pääkäskijä Jukka Jalonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen nuorten esiinmarssiin.

– Hienoja suorituksia. Tyrväinen, Turunen, Leskinen – kaikki olivat hyviä. Vehviläiseltä jääkylmä suoritus, ei näkynyt hermostuneisuutta.

Ennen ottelua kunnioitettiin myös maajoukkuelegenda Kimmo Timosta, jonka numerolla 44 varustettu paita nostettiin Hartwall Arenan kattoon.

– Tätä isompaa kunnianosoitusta ei suomalainen jääkiekkoilija voi saada, Timonen sanoi puheessaan ennen paidannostoa.

Suomi kipusi voitollaan tasapisteisiin Ruotsin kanssa. Nämä joukkueet kohtaavat toisensa huomenna Karjala-turnauksen päätösottelussa.