LENTOPALLO: Suomen naiset taistelivat Ukrainaa vastaan kivikovassa mittelössä

Lentispallo

Suomen lentopallonaiset kohtasivat keskiviikkona Helsingissä Eurooppa liigan ensimmäisessä finaaliottelussa kivikovan Ukrainan. Ukraina lähti otteluun pienehkönä ennakkosuosikkina mutta Helsingin Urheilutalon yleisö oli asiasta toista mieltä.

Ukraina rummutti heti alussa Novgarodsenkon syötöillä 0-4 karkumatkan mutti Suomi kiri sen tasoihin kuten niin monta kertaa aikaisemminkin ja hetkessä tilanne oli 4-4. Ottelu oli ensimmäisessä erässä mollivoittoinen molempien joukkueiden tehdessä pitkiä palloralleja. Erässä huomiota herätti Ukrainan kapteenin Nadiia Kodolian hirmulyönnit. Pallo lähti naisen kädestä kentän pintaan salamanlailla. Pikkuhiljaa suomittaret saivat kuitenkin Joponsa vauhtiin ja Suomi siirtyi pikkuisin askelin johtoasemaan. Erän loppu leikitiin kissa ja hiirileikkiä ja joukkueet johtivat vuoronperään. Suomi oli pakottetu aikalisää Ukrainan siirtyessä jo 19-22 johtoon. Lopulta Ukraina voittivat ensimmäisen erän 20-25. Mutta kaikki oli auki ottelun toiseen erään siirryttäessä.

Toisen erän alun sävelet rimputteli Ukraina. Joukkueen taso oli vain yksinkertaisesti liian kova Suomelle. Ensimmäiselle tekniselle aikalisälle mentiin vieraiden johtaessa 11-16. Suomineidot kaipasi todellista piristysruisketta toisen erän edettyä jo lukemiin 20-14. Suomi kiri ja tulostaulussa sen näki lukemina 21-23. Toisen erän lopusta saatiin aikaan kunnon trilleri! Yht’äkkiä taululla oli lukemat 25-24 ja yleisö kannusti loistavasti omiaan! Mutta vääjäämättä Ukraina niisti tarvittavat pisteet ja toinen erä päättyi lukemin 27-29 kapteeni Laura Pihlajamäen helpohkoon virheeseen.

Kolmannessa erässä Suomi kaipasi yksilöiltä tasonnostoa. Piia Korhonen ei ollut omalla tasollaan mutta tilastojen valossa Pihlajamäen suoritukset loistivat, kapteeni näytti samaa henkistä ja fyysistä tasonnostoa kuin viime pelissä. Pihlajamäen iskut olivat tappavia! Ukraina meni vääjäämättä menojaan ja tekniselle aikalisälle mentiin Ukrainan johdossa 11-16, joten jotain tarvitsi tehdä. Ja Suomihan teki!! Aivan uskomattoman tason noston seurauksena Suomi vei kolmannen erän ja Urheiluhallin 1100 -päinen yleisö räjähti seisomaan, Suomi vei kolmannen erän 25-22. Suomi saneli mitä kentällä tehdään ja neljänteen erään lähdettiin Suomen henkisellä yliotteella. Kolmannesta erästä pitää vielä nostaa esiin Daniela Öhman, jonka tilastot olivat uskomattoman kovat.

Ukraina aloitti neljännen erän todella väkevästi siirtyen jo 5-10 johtoon mutta Suomineito ei luovuttanut. Piia Korhonen oli nainen paikallaan ja hän iski useita pisteitä Suomen verkkoon hirveällä voimalla. Tekniselle aikalisälle siirryttiin numeroissa 7-16. Mikään ei kuitenkaan auttanut ja Ukraina vei ottelun nimiinsä 3-1.

Finaalin toinen osa pelataan sunnuntaina 9.7 Ukrainassa.