Lauri Marjamäestä Leijonien seuraava päävalmentaja

Gamblers leijonat

Lauri Marjamäki, 38, aloittaa keväällä jääkiekon A-maajoukkueen päävalmentajana. Arvokisojen osalta Marjamäen sopimus kattaa syksyllä 2016 pelattavan World Cupin, kahdet MM-kisat ja 2018 Pyeongchangin Olympialaiset, sopimukseen kuuluu myös optio kolmannesta kaudesta.

– Leijonat ja kansainvälinen kiekko ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Olen kiitollinen ja ylpeä saamastani mahdollisuudesta ja lupaan laittaa osaamiseni täysillä likoon ollakseni luottamuksen arvoinen, Marjamäki iloitsee nimitystään Leijonien seuraavaksi päävalmentajaksi.

– Saamme Marjamäestä loistavan valmentajan luotsaamaan A-maajoukkuetta ja samalla viemään suomalaista jääkiekkoa eteenpäin. Olen iloinen että päätös syntyi ripeästi, nyt kaikki saavat rauhassa keskittyä alkavaan kauteen, Marjamäki Kärppien valmentamiseen ja nykyinen valmennusjohto maajoukkueeseen, kommentoi Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola Marjamäen sopimusta.

A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen on Kummolan kanssa samoilla linjoilla.

– Marjamäki on nuori mutta kokenut valmentaja, joka tuntee pelaajat ja maajoukkueen. Tämä on loistava lähtökohta kun ottaa huomioon, että World Cup on ohjelmassa heti kesän jälkeen.

Oulun Kärpät kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen valmentanut Marjamäki toimi kaudet 2013–15 Leijonien apuvalmentajana. Marjamäki on valmentanut myös alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta: kaudella 2009–10 Marjamäki toimi Nuorten Leijonien apu- ja kaudella 2010–11 päävalmentajana.

Leijonien nykyinen päävalmentaja Kari Jalonen jatkaa A-maajoukkueen peräsimessä keväälle ulottuvan sopimuskautensa loppuun.

– Minulle tarjottiin vuoden jatkosopimusta aiemmin kesällä, mutta palo haalarihommiin on kova enkä ollut vielä valmis sitoutumaan vuoden jatkoon. Ensi kauden osalta ovet ovat vielä avoinna kaikkiin suuntiin, mutta nyt fokus on vain ja ainoastaan Leijonissa ja katse suunnattu jo Venäjän MM-kisoihin.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.