Scroll Top

Liiga – Tampereella kohtaavat vahvasti esiintyneet Tappara ja TPS

Tänään pelataan Tampereella mielenkiintoinen kamppailu, kun kaksi suurta Tappara ja TPS ottavat toisistaan mittaa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljästi ja näistä otteluista TPS voitti kolme ja Tappara yhden.

Ottelun lähtökohdat

Tappara on aloittanut kautensa todella väkevästi vaikka monet veikkasi joukkueelle niin sanottua mestaruuskrapulaa. Krapulasta ei ole ollut tietoakaan ja joukkue on voittanut viidestä pelistään neljä, jolla irtoaa sarjan kärkipaikka. Tiistaina joukkue kaatoi Kärpät vakuuttavalla esityksellä lukemin 5-1.

Tappara pelannut alkukaudesta vahvaa keskialueen ohjauspeliä ja tällä se jätti muun muassa Kärpät täysin aseettomaksi. Joukkue ryhmittyy puolustusvalmiuteen nopesti eikä ylivoimahyökkäyksiä omiin ole juurikaan nähty. Tämän lisäksi maalivahti Dominik Hrachovina on pelannut todella loistavasti ja ottanut joukkueen ykkösmaalivahdin paikan itselleen. Joukkueelta ei tällä hetkellä juuri huonoa osa-aluetta löydy ja paljon kysymysmerkkejä aiheuttanut hyökkäys on toiminut alkukaudesta todella hyvin ja ratkaisuvoimaa on löytynyt laajalla rintamalla.

Embed from Getty Images

TPS saapuu Tampereelle kolmen ottelun voittoputkessa. Tiistaina se kaatoi Jypin jatkoajan jälkeen lukemin 3-2. Turkulaiset ovat pelanneet vahvan alkukauden, mutta vieraspeleissä joukkueella riittää parannettavaa. Tästä hyvänä esimerkkinä viime viikolla kärsitty murskatappio Pelicansille.

TPS:n pelinrakentelu on toiminut kauden alussa kiitettävästi ja hyökkäyksestä on löytynyt viime kautta enemmän syvyyttä. Tomi Kallio ja kumppanit ovat jälleen turkulaisten selkäranka, mutta parivaljakko Dave Spina-Patrik Virta on antanut loistavaa taustatukea joukkueelle. Kaksikko ratkaisi käytännössä kahdestaan voiton Jypistä ja esiintynyt muutenkin todella vahvasti. Puolustus sitä vastoin aiheuttaa TPS:lle pientä päänvaivaa. Viime kaudella loistanut Henrik Tallinder on esittänyt epävarmoja otteita ja mies onkin kolmessa pelissä erotettu pakkiparistaan Miro Keskitalosta. Jännä nähdä miten kaksikko suoriutuu Hakametsän perjantai-illassa.

Embed from Getty Images

Arvio

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa erinomaisesti. Tappara lähtee kamppailuun suosikkina ja joukkue on voittanut kauden molemmat kotipelinsä selvin numeroin. TPS pystyy silti lyömään hyvän haasteen kotijoukkueelle varsinkin vahvan hyökkäysarsenaalin ansiosta. Avausmaali näyttää isoa roolia illan kamppailussa. Mikäli Tappara sen onnistuu tekemään, on se hyvin lähellä voittoa. Gee veikkaa silti, että ottelussa mennään pitkän kaavan kautta ja voittajaa haetaan aina jatkoajalta asti.

Seuraa heitä: Veli-Matti Savinainen Tappara

Viime kaudeksi Tapparaan tullut Savinainen pelasi vahvasti jo viime sesongilla, mutta tehopisteiden valossa kausi oli pienoinen pettymys. Tälle kaudelle rooli ja vastuu kasvoivat ja mies onkin ollut alkukaudesta hurjassa iskussa. Tiistaina Savinainen paukutti hattutempun Kärppien verkkoon ja nousi samalla maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

Seuraa heitä: Patrik Virta TPS

HPK:n kasvatti Patrik Virta tuli viime kaudella Turkuun ja TPS:n paitaan. Rooli oli viime kaudella vielä pieni, mutta tämän kauden alku on näyttänyt mihin nuorukaisen potentiaali riittää. Virta on tehnyt viidessä ottelussa kuusi tehopistettä mikä on enemmän kuin koko viime kaudella yhteensä. Kurittaako Virta Tapparaa selviää Hakametsän tulikuumassa perjantai-illassa.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.