Scroll Top

Jääpallo – Bandyliigassa pelataan kolmen ottelun kierros

Jääpallon Bandyliigassa pelataan tänään kolmen ottelun kierros. Päivä alkaa kello 13.00 pelattavalla LRK Tornion ja WP-35 välisellä ottelulla. Molemmat joukkueet ovat viime aikoina kärsineet tappioita. Kotijoukkue Tornio aloitti kauden varsin mukavasti, mutta nyt alla on kolme peräkkäistä tappiota. Eilen joukkue hävisi kotonaan sarjakärki Veiterälle rumin 8-2 lukemin. Vierailija WP-35 lähtee puolestaan hakemaan kauden avausvoittoaan. Eilen joukkue pelasi kohtuu hyvän pelin Oulussa, mutta kärsi silti niukan 6-5 tappion OLS:lle.

Päivän huippuottelu pelataan Jyväskylässä, kun kotijoukkue JPS saa vieraakseen viime kauden kakkosen Porvoon Akilleksen. JPS on aloittanut kautensa todella hyvin eikä joukkue ole kärsinyt vielä yhtään tappiota. Neljästä pelistä on tuloksena kolme voittoa ja yksi tasapeli. JPS:n avainpelaajia on tälläkin kaudella ollut Nico Nevalainen, joka on tehnyt 4 ottelussa 7 maalia ja antanut yhden syötön. Vierailija Akilles kärsi eilen ehkä hivenen yllättäen tappion Porissa, kun Narukerä voitti porvoolaiset maalein 4-3. Akilles on aloittanut kautensa hyvin, mutta hyökkäyksessä näkyy kokeneen Sami Laakkosen puuttuminen. Sitä vastoin joukkueen puolustuspelaaminen on toiminut hyvin eikä Akilles ole päästänyt neljässä ottelussa kuin 12 maalia.

Sami Laaksonen
Kuva: Pekka Koskela

Päivän päättää Oulussa pelattava OLS ja Veiterän välinen kamppailu. Kotijoukkue OLS sai eilen tappioputkensa poikki, kun se kaatoi WP-35 maalein 6-5. Oululaisten kausi on kokonaisuudessaan alkanut varsin heikosti ja varsinkin puolustus on vuotanut todella pahasti. Joukkue on päästänyt sarjassa eniten maaleja lähes kahdeksan ottelua kohden eikä tänään ole luvassa yhtään helpompaa, kun vastassa on sarjan paras hyökkäys.

Suurin mestarisuosikki Veiterä on ollut alkukaudesta juuri niin vahva, kun ennakkoon osattiin odottaa. Joukkue on pelannut viisi ottelua ja voittanut ne kaikki ja tehnyt yli yhdeksän maalia ottelua kohden, joten joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut pelottavan vahvaa heti kauden alusta lähtien. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut 22-vuotias Tero Liimatainen. Nuorukainen valittiin marraskuun pelaajaksi bandyliigassa eikä syyttä, koska marraskuun neljässä ottelussa syntyi tehot 10+6. Liimataisen vahva vire jatkui myös eilen, kun nuorukainen paukutti Tornion vieraana 4 maalia ja antoi siihen päälle vielä yhden syötön. Veiterän materiaali on todella laaja ja hyökkäyssuuntaan Liimataisen ohella löytyy kokenut Janne Hauska.sekä nuoremmat kaverit Emil Fedorov ja Eetu Peuhkuri, joten tästä ottelusta muu kuin Veiterän murskavoitto olisi pienimuotoinen yllätys.

Kuva Pekka Huovila

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.