Niskanen ja Hakola Suomen mestareiksi Kontiolahdessa

Hiihdon SM-kisojen viikonloppu Kontiolahdessa huipentui sunnuntaina yhteislähtökilpailuihin perinteisellä hiihtotavalla. Naisilla matka oli 15 kilometriä ja miehillä 30 kilometriä.

Naisten kisassa käytiin tiukka voittotaistelu maajoukkuehiihtäjien Krista Pärmäkosken, Kerttu Niskasen ja Aino-Kaisa Saarisen kesken. Mestaruuden vei lopulta Niskanen vahvimmalla loppukirillä. Pärmäkoski jäi Niskasesta 2,2 sekuntia ja tuli toiseksi, vaikka hänellä oli kärkiporukan huonoimmat sukset. Pronssi meni Saariselle jääden voittajasta 8,5 sekuntia. Suomen Cupin kokonaiskisaa johtava Anne Kyllönen oli viides jääden lähes 50 sekuntia.

Miehissä SM-kulta meni Ristomatti Hakolalle, joka oli vahvin loppukirissä. Hakola kävi voittotaislua Ari Luusuan ja Lari Lehtosen kanssa. Lehtonen piti koko kisan ajan vauhtia, mutta Hakola ja Luusua ohitettivat hänet lopussa. Toiseksi tullut Luusua jäi Hakolasta 3,1 sekuntia ja kolmanneksi jäänyt Lehtonen jäi voittajasta 7,4 sekuntia. Kisasta puuttui kolme kovaa nimeä Iivo Niskanen, Matti Heikkinen ja Sami Jauhojärvi, joka sairastui viikonlopun aikana.

Hiihtokausi huipentuu ensi viikonloppuna Ylitorniossa, jossa kisataan kauden viimeiset Suomen Cupin ja SM-kisan kilpailut.