Nilsson ja Kläbo sprinttien voittoon Planicassa – Niskanen kahdeksas

Hiihdon maailmancupin kisaviikonloppu käydään Planicassa, Sloveniassa. Lauantaina ohjelmassa oli sprintit perinteisellä hiihtotavalla.

Naisten kilpailun voiton vei Stina Nilsson. Ruotsalainen päihitti vahvalla lopullaan norjalaiset Kathrine Harsemin ja Maiken Caspersen Fallan. Harsem nappasi toisen sijan jääden Nilssonista 1,27 sekuntia ja kolmanneksi tulleen Fallan ero oli 1,81 sekuntia.

Suomalaisista paras oli Krista Pärmäkoski ollen kisan 11:s. Pärmäkoski jäi välierässään viimeiseksi eikä päässyt finaaliin. Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen oli 22:s, Johanna Matintalo 28:s, Anne Kyllönen 30:s, Kerttu Niskanen 31:s ja Laura Mononen 38:s.

Miesten kilpailun voiton vei Johannes Kläbo. Norjalainen piti finaalissa alusta asti kärkipaikan. Toiseksi maamies Emil Iversen jääden Kläbosta 0,62 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi Ruotsin Teodor Peterson jäätyään peräti 8,14 sekuntia.

Suomalaisista paras oli Iivo Niskanen ollen kahdeksas. Niskanen oli välieränsä neljäs eikä hänen aikansa riittänyt finaaliin. Muista suomalaisista Ristomatti Hakola oli 13:s, Anssi Pentsinen 17:s, Lauri Vuorinen 26:s, Martti Jylhä 39:s ja Toni Ketelä 41:s.

Huomenna ohjelmassa on väliaikalähtökilpailut.