Andersen johdatti norjalaiset kolmoisvoittoon Lillehammerissa – Herola yhdeksäs

Lillehammerissa, Norjassa kisattiin sunnuntaina yhdistetyn maailmancupissa henkilökohtainen kilpailu. Mäkiosuus käytiin HS 138 suurmäestä ja hiihto-osuus oli kymmenen kilometriä.

Kilpailun voiton vei Norjan Espen Andersen, joka johti jo mäkiosuuden jälkeen. Andersen sai hiihto-osuuden alkupuolella tehtyä tarpeeksi suuren eron takaa-ajajiin ja pääsi juhlimaan uransa toista voittoa. Norjalaiset ottivat kisasta peräti kolmoisvoiton. Toiseksi tuli Jan Schmid ja kolmanneksi Jörgen Graabak. Schmid jäi Andersenistä 3,4 sekuntia ja Graabak 4,2 sekuntia.

Suomalaisista paras oli Ilkka Herola, joka teki hienon nousun hiihto-osuudella. Herola lähti ladulle vasta sijalta 27 ja oli lopulta yhdeksäs jääden ykkösestä 15 sekuntia. Muista suomalaisista Eero Hirvonen oli 13, Arttu Mäkiaho 26 ja nuori Wille Karhumaa 47.

Kausi jatkuu kahden viikon päästä Ramsaussa, Itävallassa.