Nilsson ja Kläbo kauden avauskisojen voittoon Rukalla – Pärmäkoski ja Hakola parhaimmat suomalaiset

Hiihdon maailmancupkausi alkoi perjantaina Rukalla 1,4 kilometrin sprintillä perinteisellä hiihtotavalla.

Naisten kilpailussa käytiin tiukka voittotaistelu Ruotsin Stina Nilssonin ja Yhdysvaltojen Sadie Björnsenin välillä. Kauden avauskisan voiton vei Nilsson 0,24 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Björnseniin ja Venäjän Yulia Belorukova otti kolmannen sijan jääden Nilssonista 0,91 sekuntia.

Suomalaisnaisista paras oli Krista Pärmäkoski ollen kuudes. Pärmäkoski pääsi loppukilpailuun niukasti aikavertailun kautta, jossa ei saanut enää parasta irti jääden finaalin viimeiseksi. Pärmäkosken lisäksi pisteille pääsi Anne Kyllönen, Laura Mononen ja Kerttu Niskanen. Monosen sijoitus oli 22, Kyllösen 23 ja Niskasella 24.

Miesten finaalissa nähtiin häkellyttävä Johannes Kläbo show. Norjalainen tykitti finaalissa heti alusta asti hurjaa vauhtia johon ei pystynyt kukaan vastaamaan. Kläbo vei kauden avauskisan lopulta yli sekunnin erolla muihin. Toiseksi tuli Norjan Paal Golberg ja kolmanneksi Ruotsin Calle Halfvarsson.

Suomalaismiehillä oli loistava kisapäivä sillä peräti kymmenen pääsi erävaiheeseen ja pisteille. Heistä paras oli Ristomatti Hakola ollen kilpailun neljäs, joka on hänen uran paras sijoitus maailmancupissa. Pärmäkosken tavoin myös Hakola pääsi finaaliin aikavertailun kautta. Hakola taisteli viimeiseen nousuun asti palkintokorokepaikasta jääden lopulta Halfvarssonista reilut puolitoista sekuntia.

Hakolan lisäksi suomalaisista välieriin pääsi Lauri Vuorinen ja Martti Jylhä. Vuorisen sijoitus oli lopulta seitsemäs ja Jylhällä kymmenes. Muista Iivo Niskanen onnistui hyvin ollen 13, Toni Ketelä 17, Juho Mikkonen 20, Ari Luusua 25, Anssi Pentsinen 26, Matias Strandvall 27 ja Juuso Haarala 29.

Huomenna ohjelmassa on väliaikalähtökilpailut.