Scroll Top

Jokerit ei sulata Poliisihallituksen ratkaisua

Dummies tyhmä idiots idiootti tyhmyys idiootit

Helsingin Jokerit sai perjantaina Poliisihallitukselta 100 000 euron uhkasakon koskien seuran yhteistyötä Betsson Groupin omistaman vedonlyöntisivuston NordicBetin kanssa.

Jokereiden asianajajaja Kim Kyntölä mukaan seura ei sitä sulata YLE:n haastattelussa.

– Kun markkinointiyhteistyö ei millään tavalla tapahdu tai kohdistu Suomeen, niin sen pitäisi olla linjassa arpajaislain kanssa, eikä rikkoa sitä. Poliisihallituksella on kovin tarkoitushakuinen ja laaja tulkinta tästä asiasta. Olemme päätöksen kanssa eri mieltä, Kyntölä kertoo Yle Urheilulle.

Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho on asiasta eri mieltä. Jokereissa oltiin melko perustellusti sitä mieltä, etteivät ministeriöt voi Suomen kaltaisessa oikeusvaltiossa asettaa virkamiehiä tutkimaan tällaisia sopimuksia.

– Jokerien pelipaidoissa vierasotteluissa on ulkomaisen rahapelitoimijan logo tai markkinointiviesti, joten se on suunnattu suomalaisille. Koska suomalaiset erityisesti seuraavat suomalaisen joukkueen menestystä KHL-liigassa, Laiho perustelee.

– Jos se olisi tarkoitettu Venäjän markkinoille tai senkielisille markkinoille, niin se varmaan olisi kyrillisin kirjaimin.

Asian ratkaissut Jouni Laiho
Asian ratkaissut Jouni Laiho

Kyntölän mukaan poliisi lähestyi jo kesäkuussa Jokereita, mutta lähetti tiedustelupyynnöt seuran fanipostiin. Jokerit antoi elokuussa poliisille selvityksen ja vastasi kysymyksiin.

– Elokuussa tuli myös julkisuuteen, että (opetus)ministeriöstä asetettiin selvitysmies Harri Syväsalmi tutkimaan asiaa. Jokereissa oltiin melko perustellusti sitä mieltä, etteivät ministeriöt voi Suomen kaltaisessa oikeusvaltiossa asettaa virkamiehiä tutkimaan tällaisia sopimuksia, Kyntölä alleviivaa.

– Se on poliisiviranomaisten asia. Matkan varrella selvisi, että poliisi ja Syväsalmi ovat tiiviissä yhteistyössä vieneet asiaa eteenpäin. Siinä mielessä ei ole yllättävää, että lopullinen ratkaisu oli tämä.

Aikooko Jokerit viedä asiaa eteenpäin?

– Jos juridisesti ajatellaan, niin Jokereilla on 30 päivää aikaa tehdä päätöksestä valitus. Päätös voidaan panna täytäntöön valitusprosessin vireillä ollessa. Kun kielto tulee 16.2. voimaan, niin yhteistyö täytyy lopettaa. Jokereilla on mahdollisuus viedä asia hallinto-oikeuteen ja sieltä eteenpäin (korkeimpaan hallinto-oikeuteen).

Laihon mukaan asian loppuun saattaminen vie aikansa.

– Kyllä se ottaa vähintään vuoden ennen kuin se on korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Joka tapauksessa yli vuoden ennen kuin meillä on KHO:n päätös.

 

Gamblers antaa asiassa 100% tukensa Helsingin Jokereille ja toivoo, että Jokerit taistelee asiassa loppuun saakka! Jouni Laihon teräviin päätelmiin on pakko sanoa sen verran, että ei kai yleisen käytännön mukaan seuran logoa käännetä vieraalle kielelle (kyrilliseksi) ja jos Jokereita haluaa lähestyä, niin faniposti on siihen huono paikka? Vai miten se omasta mielestä meni?

Lähde: Yle

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.