Scroll Top

Cristiano Ronaldo ja LeBron James maailman tunnetuimmat urheilijat

LeBron_James_(15662939969)

Urheilumedian jätti ESPN listasi maailman sata tunnetuinta urheilijaa. Listalta löytyy paljon tuttuja nimiä, mutta Suomen tunnetuin urheilija Kimi Räikkönen ei mahtunut sadan urheilijan listalle.

Listan tekemiseen käytettiin ESPN:n analytiikkajohtajan luomaa kaavaa, jossa laskettiin mukaan sponsorisopimukset, seuraajamäärät sosiaalisessa mediassa sekä suosio Google-haussa.

Embed from Getty Images

Listan kärkisijoilta ei löydy yllätyksiä. Maailman tunnetuin urheilija on Real Madridin supertähti Cristiano Ronaldo. Portugalin maajoukkuetähti oli listaykkösenä myös viime vuonna. Ronaldolla on Facebookissa 118 miljoonaa seuraajaa, Instagramissa 93 miljoonaa sekä Twitterissä 50 miljoonaa. Lisäksi Ronaldolla on sponsorisopimuksia noin 29 miljoonan euron edestä.

Listan kakkospaikalla on NBA:n supertähti Clevelandissa ammatikseen pelaava LeBron James. Listalla kolmantena on toinen jalkapallon supertähti Barcelonassa pelaava  Leo Messi. Listan kymmenen parhaan joukossa on viiden eri urheilulajin edustajaa muun muassa tenniksestä, golfista ja yleisurheilusta.

Embed from Getty Images

Formulakuskeista korkeimmalla on Mercedeksen Lewis Hamilton, joka löytyy listan sijalta 84. Sadan joukkoon mahtuu myös toinen F1-kuski, joka on hieman yllättäen Williamsilla ajava Felipe Massa.

ESPN:n top 10 lista maailman tunnetuimmista urheilijoista

         1.   Cristiano Ronaldo (jalkapallo)

         2.   LeBron James (koripallo)

         3.    Leo Messi (jalkapallo)

         4.   Roger Federer (tennis)

         5.   Phil Mickelson (golf)

         6.   Neymar (jalkapallo)

         7.   Usain Bolt (yleisurheilu)

         8.   Kevin Durant (koripallo)  

         9.   Rafael nadal (tennis)

        10.   Tiger Woods (golf )

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.