Scroll Top

Jalkapallon EM-kisat- Wales haastaa Belgian

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa pelataan perjantaina turnauksen toinen puolivälieräkamppailu, jossa kohtaavat Gareth Balen tähdittämä Wales sekä viime otteluissa vakuuttavasti esiintynyt Belgia.

Ennakkoasetelmat

Wales on jo tähän asti ollut yksi kisojen suurimmista yllättäjistä. Alkulohkossa joukkue kaatoi Slovakian sekä Venäjän ja taisteli hienosti Englannin kanssa vaikka tappio siitä pelistä tulikin. Wales voitti lopulta oman alkulohkonsa ja joukkue kaatoi neljännesvälierissä Britteinsaarten derbyssä Pohjois-Irlannin 1-0.  Wales on pelannut kisoissa todella hyvää ja viihdyttävää jalkapalloa sekä puolustanut tiiviisti koko joukkueen voimin. Wales on pitänyt kahdessa edellisessä ottelussa nollan ja päästänyt koko kisoissa vain kolme maalia. Hyökkäyspelaamisessa Walesin joukkueessa kaikki kaikessa on joukkueen suurin tähti Gareth Bale. Bale on tehnyt joukkueen seitsemästä maalista kolme ja ollut muutenkin todella näkyvästi esillä. Bale on juuri se puuttuva palanen, joka voi omalla henkilökohtaisella taidollaan viedä joukkueensa aina välieriin asti.

Embed from Getty Images

Belgia aloitti kisat heikolla esityksellä Italiaa vastaan, mutta tämän jälkeen joukkue on edennyt voitosta voittoon. Irlanti kaatui murskaavasti 3-0 ja lohkon päätöspelissä joukkue voitti Ruotsin yksi nolla. Belgialla kävi myös hyvä tuuri kaavioiden kanssa, koska joukkue sai neljännesvälierässä vastaansa Unkarin. Joukkue oli Unkari ottelussa todella vakuuttava ja voitti lopulta sen selvästi 4-0. Belgian suurin vahvuus on joukkueen hyökkäyspelaaminen. Keskikentällä peliä pyörittää Kevin De Bruyne. Edelliseen otteluun joukkue lähti hyökkäävämmällä taktiikalla ja esimerkiksi Eden Hazard oli nostettu pelaamaan ylemmäksi. Romelu Lukaku on tehnyt turnauksessa kaksi maalia, mutta silti miehen esitys on jäänyt kisoissa jotenkin vaisuksi.

Belgian puolustus on pitänyt nollan kolmessa pelissä putkeen eli yhteensä yli 270 minuuttia, mutta silti siihen liittyy kysymysmerkkejä. Belgian puolustaminen vaikuttaa välillä aika haavoittuvaiselta ja suurin syy, että omissa ei ole soinut on vastustajien heikko laatu. Belgialla riittää puolustuksen kanssa muutenkin ongelmia, sillä Wales ottelusta puuttuu ainakin kaksi joukkueen tähtipuolustajaa. Elintärkeä keskuspuolustaja Thomas Vermaelen on poissa pelikiellon vuoksi ja torstain harjoituksissa loukkaantui vasemman laitapuolustajan paikalla pelannut Jan Vertonghen. Päävalmentaja Marc Wilmots ilmoitti myöhään torstai iltana, että Vertonghenin EM-kisat on ohi ja mies on sivussa noin kolme kuukautta. Mielenkiintoista nähdä ketkä aloittaa puolustajan paikalla, kun ottelu illall alkaa.

Embed from Getty Images

Päivän nostot Gareth Bale Wales

Real Madridissa pelaava Gareth Bale ei juuri esittelyjä kaipaa. Bale pelasi ehkä parhaan kautensa La Ligassa ja teki Madridin paidassa 19 maalia. Mies oli Walesin paras maalintekijä jo karsinnoissa ja sama tahti on jatkunut myös itse kisoissa. Bale on päässyt näyttämään EM-kisoissa huikeita vapaapotku taitojaan ja onkin onnistunut vapareissaan jo kahdesti. Ratkaiseeko Bale henkilökohtaisella taidollaan välieräpaikan Walesille se nähdään illan ottelussa.

Päivän nostot Kevin De Bruyne

Belgian hyökkäyspelin sielu on 25-vuotias Kevin De Bruyne. De Bruyne pelasi loistavan kauden Manchester Cityssä oli joukkueen parhaita Valioliigassa. De Bruyne syötti  Belgian voittomaalin neljännesvälierässä Unkaria vastaan ja mieheltä odotetaan loistavia syöttöjä myös Wales ottelussa. Mielenkiintoista katsoa kumpi on illan kuningas Gareth Bale vai Kevin De Bruyne. Molempien panos on isossa roolissa joukkueen pelaamisessa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.