Scroll Top

Skeittaus – Lizzie Armanto Suomen suurimpia mitalitoivoja Tokion olympialaisissa

Skeittaus skeitti Lizzie Armanto

Vaikka Tokion olympialaisiin on vielä yli vuosi aikaa, niin suomella on jo nyt yksi todella varteenotettava mitalisti, joka saattaa hyvänä päivänä ottaa Tokiossa jopa kultaa.Tässä kohtaa moni miettii, että kyseinen laji on varmasti joko keihäänheitto, ammunta tai paini, mutta näin ei ole. Laji on olympialaisten uusi tuttavuus skeittaus ja siinä Suomea edustaa kahden passin nainen Lizzie Armanto. Kuka Lizzie Amanto sitten oikein, siitä on tarkoitus ottaa tässä jutussa selvää.

Embed from Getty Images

Lizzie Armanto on 26 -vuotias skeittari, jolla on Yhdysvaltain ja Suomen kaksoiskansalaisuus. Mikä hienointa, nainen ilmoitti tämän vuoden tammikuussa, että hän haluaa edustaa tulevissa olympialaisissa nimenomaan Suomea.

Amerikansuomalainen Armanto ei ole mikä tahansa skeittari vaan lajinsa yksi huipuista. Lizzie aloitti skeittaamisen 11-vuotiaana vuonna 2007 ja voitti jo kuusi vuotta myöhemmin skeittauksen maailmancupin. Naiselta löytyy myös maailmanmestaruuksia, jonka lisäksi hän voitti 2013 X-Gamesissä kultaa, historian ensimmäisessä naisten park-tapahtumassa, joka järjestettiin Barcelonassa. Lizzien hurjasta potentiaalista kertoo paljon myös se, että hän teki ensimmäisenä naisena maailmassa vaativan 360 -luupin, jonka vain harvat skeittarit pystyvät tekemään. Maailmassa on nimittäin vain 20 ihmistä, jotka ovat pystyneet kyseisen tempun tekemään.

Naisen arvostuksessa kertoo paljon myös, että hän sai oman hahmon Tony Hawkin kuuluisaan pelisarjaan ja sen viidenteen osaan. Armanto on päässyt myös lajin raamatun eli Thrasher-lehden kanteen, joten hänen arvostus maailmalla on todella kova vaikkei hänestä Suomessa ole juuri kuultukaan.

Vaikka Armanto onkin lajin ehdottomia tähtiä ja yksi Suomen suurimmista mitalitoivoista, niin pitää kuitenkin muistaa miten pienestä menestyminen on lopulta kiinni. Kaikki temput on tultava päälle eikä virheitä juurikaan parane tulla. Lisäksi laji on arvostelulaji, joka myös vaikuttaa aina menestymiseen. Onneksi Armannon potentiaali ja lahjakkuus on sillä tasolla, että hän pystyy perustasolla yltämään jo finaaliin ja siellä onkin sitten vain taivas rajana. Vaikka Tokion kisoihin onkin vielä aikaa niin laittakaa Lizzie Armanto isosti mieleen, koska hän saattaa olla pitkästä aikaa se urheilija, joka palauttaa Suomen kultamitalimaaksi.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.