HIFK käsipallon naisten Suomen mestari huikean trillerin jälkeen!

BD117D35-931F-48A5-93AD-38577B25BBD1

Helsinkiläinen HIFK nousi takaa-ajoasemasta naisten käsipallon Suomen mestariksi. Neljä edellistä kautta hopeaa saanut HIFK kukisti paikallisvastustaja Dickenin ensimmäisen jatkoajan toisen jakson jälkeen 20–19 (8–3, 17–17). HIFK nousi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon vasta jatkoajan viimeisillä sekunneilla, jolloin se myös ratkaisi mestaruuden itselleen.

KUVA: HIFK

Joukkueet olivat pelanneet varsin trillerimäisen finaalisarjan, sillä Dicken ensimmäisen ottelun jatkoajan jälkeen ja toisen niukasti maalilla. HIFK käänsi kuitenkin tilanteen voittamalla kaksi seuraavaa.

Viidennen ottelun alku oli todella tarkkaa puolustusta, sillä 18 minuutin pelin jälkeen joukkueet olivat saaneet aikaan vain viisi maalia. Huipputorjuntoja tehnyt Sonja Koskinen Dickenin maalilla oli loistovedossa, eikä kotijoukkue HIFK pystynyt ohittamaan häntä ensimmäisellä puoliajalla kuin kolme kertaa, niistäkin kolmas maali syntyi ihan viimeisillä sekunneilla.

Dickenin pelaajat tiesivät kuitenkin, etteivät he voineet hengähtää toisella puoliajalla. Neljännessä finaaliottelussa HIFK nimittäin tuli yhdeksän maalin takaa ohi ja siirsi ratkaisun viidenteen peliin. Ja yhtä kovaan takaa-ajoon HIFK pystyi nytkin.

HIFK prässäsi toisen erän alussa korkeammalta ja pystyi maalintekoon heti ensimmäisten minuuttien aikana. Dicken pysyi kuitenkin karkumatkalla ja HIFK:n valmentaja Rostislav Grinishin joutui käyttämään viimeisen aikalisänsä jo ajassa 41.49.

HIFK yritti ajoittain ratkaisuja muun muassa seitsemällä hyökkäyspään pelaajalla ja HIFK:n maaliahne Kathlen Ax näytti joukkueelleen esimerkkiä maalinteossa. Ax nousi erän lopussa ratkaisuasemaan, kun Dickenin johtoasemassa 17–16 HIFK:n viimeisestä hyökkäyksestä tuomittiin seitsemän metrin heitto. Peliajan jo loputtua Ax ohitti Koskisen ja mestaruus ratkaistiin jatkoajalla.

Ensimmäisen jatkoajan jaksolla kumpikaan joukkue ei saanut maaleja aikaan. Toisella jaksolla Dickenin Tove Salokivi, joka oli pelannut koko ottelun vahvasti, onnistui ohittamaan hyvin pelanneen HIFK-vahti Roosa Niemen kahdesti, mutta se ei riittänytedelliset neljä mestaruutta vieneelle Dickenille SM-kultaan. Ax nimittäin onnistui ajassa 69.59 eli jatkoajan viimeisellä sekunnilla maalinteossa ja palautti osumallaan HIFK:n mestariksi ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2014.